Șefii CIA și Mossad s-au întâlnit în Israel. Americanii refuză să comenteze detaliile vizitei

Seful CIA, William Burns, a sosit in Israel si a avut o întâlnire cu șeful agentiei de informații Mossad, a informat vineri presa din Israel. „Șeful CIA, William Burns, a venit în Israel și s-a întâlnit cu autoritățile israeliene, inclusiv cu șeful Mossadului, David Barnea”, relatează The Jerusalem Post.

Potrivit The Times of Israel, Burns a ajuns în Israel cu o zi înainte. De asemenea, este de așteptat ca el să poarte discuții cu reprezentanții palestinieni. Scopul vizitei sale este de a detensiona tensiunile dintre partide, notează ziarul. CIA a refuzat să comenteze detaliile vizitei.

Burns a ajuns în regiune după ce forțele de securitate israeliene au desfășurat joi o operațiune antiteroristă în Cisiordania care a ucis mai mulți palestinieni. Raidul a provocat o reacție dură din partea palestinienilor. În special, Autoritatea Națională Palestiniană a anunțat încetarea coordonării cu autoritățile israeliene în domeniul securității.

Comunitatea internațională a făcut apel la părți să detensioneze situația. În ziua precedentă, un număr semnificativ de soldați israelieni intraseră în Jenin și într-o tabără de refugiați din apropiere. Tinerii palestinieni au încercat să blocheze drumul către forțele de securitate israeliene, care au deschis focul asupra lor. Cel puțin 13 persoane au fost ucise în timpul acțiunilor armatei israeliene. Armata israeliană a întrerupt, de asemenea, alimentarea cu energie electrică a taberei și a interzis accesul lucrătorilor medicali și jurnaliștilor la aceasta. După ce au intrat în tabăra de refugiați, militarii s-au deplasat la reședința a trei persoane pe care intenționau să le rețină sub suspiciunea de organizare a unui atac terorist. Doi dintre suspecți au încercat să fugă în timp ce armata se apropia, au deschis focul și ambii palestinieni au fost uciși. Un altul s-a predat armatei israeliene.

Grupările palestiniene radicale Hamas și Jihadul Islamic au amenințat cu un „răspuns masiv” dacă armata israeliană nu se retrage curând din Jenin. În cadrul Autorității Palestiniene, tabăra de refugiați din Jenin este considerată un simbol al rezistenței palestiniene.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *