Se „rupe căruța” între Enciu și Lupu în Consiliul Județean? S-au certat în ședință, din cauza unei clădiri pe care o vrea Primăria Ovidiu – DOCUMENT

Consilierii județeni s-au reunit miercuri în ședință ordinară, în cadrul căreia au dezbătut și adoptat mai multe proiecte. Toate bune și frumoase în afară de un proiect, cel referitor la „trecerea unui bun imobil (construcție), situat în strada Crizantemei nr. 3, oraș Ovidiu, județ Constanța, din domeniul public al U.A.T Județul Constanța în domeniul public al U.A.T. Orașul Ovidiu”. Acolo ar fi fost un centru meșteșugăresc, mai degrabă fără activitate, iar Primăria Ovidiu solicită imobilul pentru a organiza evenimente în scop turistic și de agrement.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Enciu (USR) a luat cuvântul, iar declarațiile sale l-au iritat teribil pe președintele Mihai Lupu (PNL):

„Din documentele proiectului de hotărâre nu reiese foarte clar ce intenționează primăria orașului Ovidiu sau cum intenționează să folosească acea construcție. Nici cererea – HCL Ovidiu – nu o regăsim la mapa acestui proiect de hotărâre. (…) În momentul de față, acea clădire e folosită pe post de centru de depozitare, sunt depozitate niște ajutoare în baza unui proiect European. (…) Beneficiarul este guvernul României, unde se depozitează ajutoare pentru asistații social. În documentele proiectului, spune clar: pentru activități turistice și agrement! Asta vreau să lămurim, ori e Crucea Roșie, ori e depozit pentru ajutoare, ori activități de turism…”, a spus Enciu.

Vizibil deranjat de intervenție, Lupu a tăiat cuvântul altor consilieri și a preluat frâiele pentru a-și susține proiectul, certându-l efectiv pe Enciu:

„S-a creat un centru meșteșugăresc la Ovidiu, care practic nu și-a îndeplinit niciodată statutul. Primăria Ovidiu – cum au făcut și celelalte primării și sunt de acord – ne solicită sprijinul ca o serie de acțiuni sau departamente ale primăriei să își desfășoare acolo activitatea. Nu putem astăzi să spunem că mâine ființează centrul cutare sau cutare. Atât timp cât primăria vrea să desfășoare acțiuni comunitare, nu putem să condiționăm transferul acestui obiectiv. Ca atare, nu știu ce trebuia să reiasă, atât timp cât este folosit de primăria Ovidiu și CL Ovidiu cu atâtea departamente… (…) Domnule vice, atenție, că lucrați la proiecte europene! Ca să nu ducem colegii în eroare… Ni s-a solicitat sprijinul foarte clar de către Crucea Roșie ca să avem un depozit, să îi ajutăm. Știți foarte bine că am făcut asta la Pavilionul Expozițional. Astăzi nu putem să spunem că e un proiect european și că nu putem să-l dăm UAT Ovidiu. (…) Astăzi, noi ne dorim să fim parteneri ai Crucii Roșii, orice proiect de întrajutorare să aibă o locație de sine stătătoare. A bloca orice își doresc primăria și CL Ovidiu… trebuie susținuți! Faptul că astăzi e un depozit: este temporar! Nu putem să blocăm o investiție a UAT Ovidiu. Dacă doriți alte solicitări, din punct de vedere juridic și ați fi putut să o faceți în comisie – eu credeam că se lămuresc acolo, dacă nu, avem tot dreptul să votăm amendamentul în plenul CJ. V-aș ruga, dacă aveți amendament, că tot faceți parte din conducerea județului, e foarte bine să-l faceți acum”, a spus Lupu.

În final, proiectul a fost adoptat cu 28 de voturi pentru și 5 abțineri, ale consilierilor USR.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.