Se pot pensiona femeile care au împlinit cel puțin vârsta de 61 de ani și 10 luni

Potrivit Legii 263/2010, se pot pensiona în acest an femeile care au împlinit cel puțin vârsta de 61 de ani și 10 luni. La ora actuală, vârstă standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani, dar aceasta va crește gradual până la 63 de ani până în anul 2030, prevedere propusă în PNRR. La bărbați lucrurile sunt mai simple, aceștia se pot pensiona la vârsta standard de 65 de ani.

„Vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați, stagiul minim de cotizare este de 15 ani și stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Atingerea acestor coordonate se realizează printr-o creștere graduală, conform eșalonării prevăzute în anexa nr. 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice” explică Casa Națională de Pensii Publice.

Stagiul minim de cotizare este de 15 ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemenea, stagiul complet de cotizare pentru femei este de 31 de ani și va crește treptat până la 35 de ani până în luna ianuarie 2030.

Vârsta standard de pensionare crește pentru:

bărbați – de la 64 de ani la 65 de ani, în intervalul ianuarie 2011 – ianuarie 2015;
femei – de la 59 de ani la 63 de ani, în intervalul ianuarie  2011 – ianuarie 2030.

Stagiul complet de cotizare în cazul femeilor crește de la 28 de ani la 35 de ani, în intervalul ianuarie 2011 – ianuarie 2030. Stagiul complet de cotizare în cazul bărbaților crește de la 33 de ani la 35 de ani, în intervalul ianuarie 2011 – ianuarie 2015″ conform (CNPP).

Casa Națională de Pensii Publice a pus la dispoziția persoanelor fizice un calculator pentru vârstă de pensionare. Acest lucru este extrem de simplu adică cei interesați trebuie să introducă în aplicație data și sexul, iar potrivit datelor introduse cei interesați pot afla cât trebuie să mai muncească pentru a beneficia de pensia pentru limita de vârstă.

Nouă lege a pensiilor ar urma să se aplice după OUG nr.8/2021, abia de la 1 septembrie 2023. Așa că momentan vârstă de pensionare se raportează la Legea nr. 263/2010. Conform art. 56 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, contractul individual de muncă încetează de drept la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, în mod excepțional nu încetează de drept contractul de muncă al salariatei care, cu 30 de zile anterior împlinirii condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, solicită în scris continuarea activității. Îndeplinirea condițiilor de vârstă standard și stagiul minim de cotizare se verifică în Anexă nr. 5 din Legea 263/2010.

La acest moment pentru femei, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani și 10 luni iar vârstă standard de pensionare este de 61 de ani și 10 luni. Stagiul minim de cotizare și pentru femei și pentru bărbați este de 15 ani. Așadar femeile care îndeplinesc cumulativ condițiile de vârstei standard și stagiului minim de cotizare pentru pensionare, adică vârsta de 61 de ani și 10 luni și stagiul minim de cotizare de 15 ani, le încetează de drept contractul de muncă.

Femeile au posibilitatea să mai lucreze dacă anterior împlinirii condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare respectiv înaintea împlinirii vârstei de 61 de ani și 10 luni pentru femei dacă solicită în scris cu 30 de zile calendaristice anterior împlinirii acestor condiții, continuarea executării contractului individual de muncă.

Angajatorii nu pot îngrădi sau limita dreptul salariatelor de a continua activitatea până la împlinirea vârstei de 65 de ani (art. 56 alin. (3) din Codul muncii). Astfel, dacă o angajată solicită în scris continuarea executării contractului individual de muncă în termen de 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, salariată poate continuă activitatea până la împlinirea vârstei de 65 de ani. Dacă salariata solicită continuarea raportului de muncă nu va putea cumula pensia cu salariul până la împlinirea vârstei de 65 de ani deoarece prin Decizia nr. 387/2018 s-a stabilit că dreptul la pensie nu va putea fi solicitat simultan cu continuarea activității.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *