Se introduc sisteme de cântărire și vor CREȘTE amenzile pentru șoferii camioanelor supraîncărcate. Crușoveanu (PNL): „Urmărim reducerea numărului de accidente rutiere!”

Proiectul de lege care vizează protejarea drumurilor publice și anunțat recent de deputatul constănțean liberal Marian Crușoveanu, a fost adoptat cu unanimitate de voturi în Parlament. Potrivit parlamentarului constănțean, creșterea amenzilor pentru cei care depășesc tonajul admis ar trebui să ducă la reducerea numărului de accidente rutiere:

„Proiectul de lege care vizează protejarea drumurilor publice a fost adoptat cu unanimitate de voturi în Parlament. Prin acest demers legislativ, pregătit în colaborare cu parlamentarii PNL Alexandru Andrei, Glad Varga, Sergiu Bîlcea, am urmărit creșterea amenzilor pentru cei care depășesc tonajul admis, acestea fiind corelate cu gravitatea faptelor. De asemenea, legea prevede și introducerea sancțiunilor drastice pentru cei care aruncă sau depozitează deșeuri în zona de siguranță a drumurilor și în parcări. Totodată, vizează și instalarea de sisteme de cântărire automată, astfel încât să fie descurajată circulația, pe drumurile publice, a camioanelor supraîncărcate. În acest sens, aș mai sublinia că prin protejarea drumurilor județene, această lege urmărește reducerea accidentelor rutiere. Mulțumesc colegilor parlamentari care au susținut acest demers legislativ! În acest fel, am răspuns pozitiv doleanțelor venite din partea Asociației Consiliilor Județene, de a dispune de mai multe instrumente de acțiune pentru a proteja drumurile publice”, a transmis deputatul Crușoveanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *