Șansă de afirmare pentru copiii constănțeni talentați: Începe concursul „Piano Art”

Cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică „Piano Art” se apropie cu pași repezi. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și se va desfășura în intervalul 10-11 iunie 2023, în Sala de Concert a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”. Intrarea publicului în cele două zile de concurs este liberă.

Concursul Național ,,Piano Art” reprezintă o șansă de afirmare pentru copiii și adolescenții talentați, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani care, în paralel cu învățământul general obligatoriu, studiază pianul la: Școli populare de artă, Centre culturale, Case de cultură, mediul privat. Micii pianiști din toată țara au șansa de a se afirma, la Constanța, pe scena unei competiții muzical-artistice cu tradiție, de a se obișnui cu emoțiile unui concurs de o asemenea anvergură și de a face o demonstrație a propriului talent la claviatura unui instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați: pianul de concerte „Boston” – marca „Steinway&Sons”. 

Programul Concursului Național ,,Piano Art”, ediția a VII-a:

  • 10 iunie 2023 –  interval orar 10.00 – 12.00 Concurs;

                        – 14.00 – 17.00 Concurs;

  • 11 iunie 2023 – intervar orar 11.00 – 13.30 Festivitatea de premiere, 

                                                                               Gala Laureaților.

La Festivitatea de premiere din data de 11 iunie, va participa cu momente artistice Grupul Vocal ,,Giocoso”, coordonat de doamna profesor Rodica Iftime, din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Nu vor lipsi însă nici alți invitați surpriză.

Grupul Vocal ,,Giocoso”, din cadrul  Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, a fost înființat în anul 2010, de către doamna profesor Rodica Iftime și este  alcătuit din copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Micii artiști care activează în cadrul Grupului Vocal „Giocoso”  provin de la cursurile de canto sau pian, pe care prof. Rodica Iftime le susține în cadrul instituției de mai bine de un deceniu.

Reamintim celor interesați să participe la concurs că a început deja numărătoarea inversă pentru înscrierile la ediția din acest an.

Potrivit regulamentului Concursului Național „Piano Art”, sunt invitați să participe elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani, care vor avea în repertoriu două piese diferite ca stil și gen, ce vor fi executate din memorie. Durata pieselor diferă de la o categorie la alta. Ordinea prezentării pieselor din program este la libera alegere a concurentului. Toți cei interesați să participe la concurs vor trimite documentele necesare până la data de 05.06.2023, pe adresa de email: scoaladearte.constanta@yahoo.com Detalii la numărul de telefon: 0241619293, persoană de contact: Cătălina Ivan.

Documentele se pot trimite și prin poștă (data limită de trimitere este 02.06.2023), la adresa: Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, Str. Dumbrava Roșie nr. 15, Constanța, cu mențiunea pe plic: Concursul ,,Piano Art”.

Persoană de contact pentru înscrieri: Cătălina Ivan: tel.: fix – 0241 619 293, mobil – 0786086995, e-mail: scoaladearte.constanta@yahoo.com

Nu se admit elevi ai liceelor sau școlilor de muzică iar nerespectarea condițiilor de mai sus va avea ca efect eliminarea din concurs. Intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică și se va afișa în timp util. În urma deliberării juriului, se vor acorda premii concurenților în cadrul Galei Concursului de duminică, 11.06.2023, iar ca un element de noutate la ediția din acest an, marele câștigător va fi răsplătit și cu un premiu în bani:

  • Marele premiu: trofeu + medalie + diplomă + remunerație (1500 lei)
    Câștigătorul va avea și un recital în cadrul ediției următoare!
  • Premiul I – diplomă de excelență (medalie + diplomă)
  • Premiul II – diplomă de merit (medalie + diplomă)
  • Premiul III – diplomă de onoare (medalie + diplomă)

   Se pot acorda și premii speciale pentru interpretarea unei piese de gen.
Rezultatele jurizării concursului vor fi făcute publice pe site-ul www.cctb.ro și pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

   Juriul este alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești și reprezentanți ai instituției organizatoare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *