S-a lansat programul „Femeia Antreprenor”. Bani de la stat pentru femeile care deschid afaceri în domeniul sportiv

Femeile din România pot să primească bani de la stat prin intermediul programului Femeia Antreprenor lansat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). Reprezentanții ministerului au anunțat vineri, 1 martie, că se pregătește o nouă ediție a programului care încurajează femeile să își creeze propriile afaceri, prin „acordarea de finanțări nerambursabile, de la bugetul de stat. Primul pas a fost îndeplinit: procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică”.

Vor fi oferite granturi de maxim 200.000 de lei/IMM. Suma va putea acoperi maxim 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor care vor fi depuse de femeile antreprenor. Cu banii primiți de la MEAT, femeile pot să achiziționeze echipamente tehnologice, fiind asimilate, în acest caz, și activele corporale pentru spații de joacă, săli de sport, fitness și altele, dar și echipamentele pentru economisirea energiei și utilizarea resurselor regenerabile. De asemenea, investițiile pot fi făcute inclusiv în spații de lucru, mijloace de transport, mobilier, aparatură, site-uri web și promovare, dar și în cursuri de dezvoltare personală, scrie antena3.ro.

În plus față de ediția precedentă, programul aduce „actualizarea criteriilor privind evaluarea cererilor de finanțare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în funcție de punctajul obținut, în ordine descrescătoare, pe baza grilei stabilite prin procedură. Măsura devine, astfel, complementară Start-Up Nation, program cu tradiție, care se axează pe susținerea companiilor aflate la început de drum”.

Anul acesta, MEAT estimează un număr de 1.000 de beneficiare, bugetul aprobat fiind de 200 de milioane de lei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *