Rusia și SUA se „duelează” în Marea Neagră: Dronă americană, interceptată de un avion de luptă rusesc

Rusia a trimis un avion de luptă pentru a intercepta o dronă de recunoaştere americană deasupra Mării Negre. Rusia a anunţat duminică că a ridicat de la sol un avion de luptă SU-30 pentru a intercepta deasupra Mării Negre o dronă de recunoaştere Reaper a forţelor aeriene americane, relatează AFP şi Reuters. relatează Agerpres.

În momentul în care avionul de luptă rus s-a apropiat, drona de recunoaştere străină a efectuat o întoarcere, îndepărtându-se de frontiera Federaţiei Ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Ria Novosti.

Astfel de incidente între avioane ruseşti şi aparate occidentale au devenit frecvente pe fondul războiului din Ucraina, în care Moscova acuză statele occidentale, în principal SUA, că ajută Kievul nu doar cu arme, muniţii şi instrucţie, ci şi cu informaţii culese de sateliţi şi de avioane sau drone spion şi care permit armatei ucrainene să lovească ţinte strategice ruseşti în spatele liniei frontului.

În luna martie, un avion de vânătoare rusesc SU-27 a lovit deasupra Mării Negre elicea unei drone americane MQ-9 Reaper, provocând prăbuşirea acesteia.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *