Rusia și Iran își dau mâna pentru a combate sancțiunile: Discuții pentru conectarea la alternativa rusească a SWIFT

Iranul și Rusia discută despre recunoașterea sistemului de plăți rusesc „Mir” și problema conectării băncilor lor la Sistemul de transfer al mesajelor financiare (SPFS) – analogul rus al sistemului internațional de decontare SWIFT. Informația a fost furnizată de ambasadorul Iranului în Rusia, Kazem Jalali, joi, în timpul unei călătorii la Ekaterinburg, potrivit agenției ruse de stat Tass.

„Depunem eforturi în acest domeniu pentru a organiza pe viitor evenimente bune în acest domeniu (conexiuni la SFPS). Pe ordinea de zi se află și această problemă (recunoașterea sistemului Mir), pe care o discutăm cu colegii ruși”, a spus el.

SWIFT, prescurtarea pentru Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Inter-bancare mondiale), este o reţea globală securizată de transmitere a mesajelor, folosită de bănci pentru a face trasferuri dincolo de graniţe. Reţeaua facilitează circulaţia banilor între organizaţiile financiare, sprijinind schimburile comerciale. Multe instituții financiare din Rusia au fost excluse din sistemul SWIFT ca sancțiune pentru invazia rusească în Ucraina.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *