Rusia prezintă robotul care distruge automat tancurile Leopard și Abrams în Ucraina. Kiev se teme de „o ofensivă majoră cu utilizarea maximă a tuturor resurselor disponibile” – VIDEO

Dmitri Rogozin a menționat că „Marker” poate detecta și lovi automat „Abrams”, „Leopard” și alte vehicule, datorită catalogului electronic cu imagini ale echipamentului inamic din sistemul de control. Ucraina va primi peste 50 de tancuri Leopard 2 de producție germană și 31 de tancuri Abrams din SUA. Acestea sunt printre cele mai puternice și mai bine dotate tancuri din lume.  Dmitri Rogozin a explicat că Rusia va trimite pe front tancul Marker „o mașină de ucis autonomă”. Marker este un tanc extrem de puternic și cu tehnologii de ultimă oră. Rogozin declarat pentru RIA Novosti că în regiunea NVO vor sosi patru roboți „Marker” în versiuni de recunoaștere și de atac, care vor participa la ostilități după ce vor intra pe terenul de antrenament în februarie. Rogozin a menționat că „Marker” poate detecta și lovi automat „Abrams”, „Leopard” și alte vehicule, datorită catalogului electronic cu imagini ale echipamentului inamic din sistemul de control.

Am vorbit din nou cu colegii de la Android Technology și de la Fundația de cercetare avansată. Toată lumea a fost de acord că, în timpul rămas înainte ca Abrams și Leopard să ajungă în Ucraina, tancul nostru de atac ar trebui să fie pregătit cu echipe pentru distrugerea lor”, a spus el. Șeful „Lupilor Țarului” pe canalul său de joi.

Sistemele de rachete antitanc, care sunt un instrument eficient în lupta împotriva tancurilor moderne, pot fi instalate pe modulul de luptă Marker. După cum a declarat pentru RIA Novosti expertul militar Viktor Murakhovsky, tancurile NATO vor trebui să opereze în Ucraina la distanțe de luptă mai mici de 1.500 m din cauza caracteristicilor terenului, iar blindajul lor este adaptat pentru distanțe mai mari de 2.000 m. Tancurile occidentale au dimensiuni mari, ceea ce le face o țintă potrivită pentru armele antitanc.

https://youtu.be/n_MZYMD9ogk

După săptămâni de ezitări, Statele Unite şi Germania au anunţat miercuri livrarea de tancuri grele Ucrainei, intrând astfel într-o nouă etapă a susţinerii militare a Kievului, în perspectiva unei eventuale noi contraofensive împotriva invaziei ruse.

Ucraina a anunţat că speră să primească cât mai rapid aceste blindate şi subliniază că „cheia” este „viteza şi volumul” livrărilor. Berlinul urmează să furnizeze Kievului 14 tancuri de tip Leopard 2A6, din stocul Bundeswehr (armata germană), şi a decis să-şi autorizeze aliaţii din Occident care dispun de aceste tancuri de fabricaţie germană să facă la fel.

Polonia şi Norvegia s-au declarat pregătite să livreze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2. Presa scrie că dintr-o coaliţie de ţări pregătite să livreze aceste blindate fac parte Danemarca şi Olanda, dar şi Finlanda. Germania vrea să livreze tancurile de tip Leopard 2 A6 promise Ucrainei „la sfârşitul lui martie-începutul lui aprilie”, iar formări ale militarilor ucraineni în utilizarea blindatei uşoare de tip Marder sunt prevăzute încă din ianuarie, anunţă miercuri ministrul german al Apărării Boris Pistorius, în timpul unei vizite la trupe din Bundeswehr, relatează AFP.

Cum să distrugi un tanc american Abrams. Rușii au elaborat un ghid și l-au postat online

O imagine postată pe rețelele de socializare prezintă vulnerabilitățile tancurilor americane M1 Abrams, inclusiv instrucțiuni unde să fie lovit tancul și cu ce arme. Președintele american Joe Biden s-a angajat, pe 25 ianuarie, să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina, pentru a face presiuni asupra cancelarului german Olaf Scholz să furnizeze tancuri Leopard 2 țării devastate de război.

Și astăzi, anunț că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abram în Ucraina, echivalentul unui batalion ucrainean”, a spus Biden în prezența secretarului de Apărare Lloyd Austin și a secretarului de stat Anthony Blinken. „Este vorba de a ajuta Ucraina să apere și să protejeze pământul ucrainean. Nu este o amenințare ofensivă pentru Rusia”, a adăugat el.

Kiev avertizează: „Rusia pregăteşte o ofensivă majoră”

Forţele de ocupaţie ruse pregătesc la ora actuală o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei, a avertizat miercuri seara secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) de la Kiev, Oleksii Danilov, adăugând că acţiunile trupelor ruse sunt de aşteptat într-o lună-două.

De partea rusă observăm o concentrare maximă, se pregăteşte de o nouă ofensivă. Nu ne surprinde. Înţelegem că într-o lună, o lună şi jumătate sau două vor începe operaţiuni majore, cu utilizarea maximă a tuturor resurselor disponibile pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a declarat Danilov în cursul telemaratonului din timpul serii, un program informativ identic difuzat simultan de principalele televiziuni ucrainene.

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională i-a avertizat pe ucraineni că Rusia, ţară-agresoare, pregăteşte noi atacuri informaţionale împotriva Ucrainei şi încearcă în acelaşi timp să racoleze căpetenii ale lumii interlope din regiunea Harkov.

„Mai mult, pot să spun că Direcţia a V-a a FSB (Serviciul Federal de Securitate rus/ex-KGB) încearcă să atragă de partea sa lideri ai lumii interlope, în special din regiunea Harkov. Noi monitorizăm toate aceste lucruri şi vreau să mă adresez acestor tipi tineri, dintre care unii se află la ora actuală în Emiratele Arabe Unite (EAU): băieţi, dacă vă întoarceţi acasă, veţi ajunge cu toţii după gratii. Trebuie să ne apărăm ţara, nu să facem jocuri cu FSB”, a declarat Oleksii Danilov, potrivit Agerpres.

În viitorul apropiat, potrivit acestuia, împotriva Ucrainei pot fi efectuate mai multe atacuri informaţionale cu ajutorul unor agenţi de influenţă ruşi care sunt încă prezenţi în Ucraina. Anterior, Oleksii Danilov afirmase că Rusia ar putea declanşa o nouă ofensivă majoră în Ucraina în timpul apropiat cu prilejul împlinirii unui an de la declanşarea invaziei.

În acelaşi timp, invadatorii ruşi efectuează atacuri de mici dimensiuni asupra poziţiilor armatei ucrainene în regiunea Zaporojie (sud) pentru a distrage atenţia trupelor ucrainene de la o posibilă ofensivă în pregătire în regiunea Lugansk (est), consideră analişti de la Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW), potrivit agenţiei de presă citate.

Statul Major al armatei ucrainene a indicat că în aceste atacuri au fost implicate grupuri a câte 10-15 soldaţi. Dimensiunea şi natura unor astfel de atacuri relevă că scopul acestor acţiuni este distragerea atenţiei forţelor armate ucrainene din unele sectoare ale frontului, informează ISW. Serviciile de informaţii ucrainene semnalează la rândul lor o concentrare de forţe ruse în zona Lugansk, specificând că unităţi ale Diviziei a 2-a motorizate a Armatei 1 de tancuri de gardă din Districtul militar Vest al Federaţiei Ruse au fost relocate din Belarus şi transferate parţial în această regiune din Donbas.

Rusia a declanşat cu aproape un an în urmă o invazie pe scară largă în Ucraina în ceea ce ea numeşte operaţiune militară specială, considerat de Kiev şi Occident drept o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva unui stat independent, prima de acest gen după cel de-al Doilea Război Mondial.

Zaharova șterge pe jos cu șefa diplomației germane: „Ei înșiși înțeleg despre ce vorbesc?”

Germania şi Franţa susţin că nici ele şi nici partenerii lor nu sunt într-un război împotriva Rusiei, respingând acuzaţii ale Moscovei după decizia Occidentului de a trimite tancuri grele Kievului pentru ca acesta să se apere în faţa invaziei ruse. Kremlinul a denunţat „angajamentul direct” al Occidentului în conflict prin promisiunea de a livra Ucrainei tancuri germane şi americane, scrie Agerpres. În plus, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a cerut vineri explicaţii din partea ambasadorului Germaniei de la Moscova în legătură cu ceea ce consideră a fi declaraţii „contradictorii” ale Berlinului, potrivit DPA. Potrivit lui Zaharova, pe de o parte, Germania a spus că nu este parte a conflictului din Ucraina, dar, pe de altă parte, şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a declarat că ţările din Europa sunt în război cu Rusia.

„Ei înşişi înţeleg despre ce vorbesc?”, a scris Zaharova pe Telegram.

Baerbock a cerut coeziune printre aliaţii occidentali, într-o declaraţie făcută marţi la Consiliului Europei de la Strasbourg. „Luptăm într-un război împotriva Rusiei, nu între noi”, a declarat şefa diplomaţiei germane, potrivit DPA şi AFP.

Media oficiale din Rusia au profitat imediat şi au folosit declaraţia ca frază-cheie în războiul de propagandă drept dovadă că Germania şi celelalte ţări din UE sunt părţi directe în conflictul din Ucraina şi luptă împotriva Rusiei. Guvernul german susţine în mod obişnuit că nu este parte a războiului din Ucraina. Miercuri seară, cancelarul german Olaf Scholz a răspuns unei întrebări a postului public de televiziune ZDF dacă Germania şi aliaţii ei nu cumva participă la război prin livrările de tancuri către Ucraina care tocmai au fost decise.

„Nu, cu siguranţă nu. Nu trebuie să existe un război între Rusia şi NATO”, a spus el.

Ministerul de Externe de la Berlin a clarificat de asemenea afirmaţiile făcute de Baerbock, subliniind că Germania „nu este parte a conflictului”.

Germania este tot mai criticată în Rusia pentru că foloseşte arme grele împotriva soldaţilor ruşi pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, după ce a fost de acord să livreze tancuri de luptă Leopard 2 către Ucraina, scrie Reuters. La rândul său, Ministerul de Externe francez a transmis joi că nici Franţa şi niciunul dintre partenerii săi nu sunt în război împotriva Rusiei, potrivit AFP.

„Răspundem foarte clar că nu suntem în război cu Rusia şi niciunul dintre partenerii noştri nu este“, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze, Anne-Claire Legendre, într-o conferinţă de presă. „Livrările de echipamente militare ca parte a exercitării legitimei sale apărări (…) nu constituie o co-beligeranţă. Respingem aceste afirmaţii ale Kremlinului”, a spus ea.

De altfel, mai multe cancelarii occidentale au insistat asupra caracterului defensiv, potrivit lor, al acestor tancuri, pentru a dezamorsa furia Moscovei. Aceste livrări şi ajutorul militar se înscriu în cadrul „angajamentului ţărilor din întreaga lume, conduse de SUA, de a ajuta Ucraina să-şi apere suveranitatea şi integritatea teritorială (…). Nu este vorba de o ofensivă împotriva Rusiei”, a declarat preşedintele american Joe Biden.

Germania şi-a dat acordul acordul pentru trimiterea de tancuri grele Leopard 2 în Ucraina, decizia fiind aşteptată în special de Norvegia şi Polonia, care au anunţat imediat apoi că trimit astfel de blindate Kievului. SUA au anunţat la rândul lor că vor furniza Ucrainei 31 de tancuri Abrams.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *