Rusia cere DESFIINȚAREA NATO! „După dispariția URSS, NU mai există scopul existenței acestei alianțe! Occidentul ne-a declarat război”

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că NATO nu-și mai justifică existența după destrămarea Uniunii Sovietice. Totodată, acesta a acuzat Occidentul că a declanșat un război împotriva țării sale și că împinge Ucraina să continue lupta. Serghei Lavrov a acuzat statele occidentale că se depărtează tot mai mult de principiul necesității de a evita un conflict militar, chiar și unul convențional, între puteri nucleare.

„Se vede clar inclusiv în contextul poziției lor privind Ucraina, care pur și simplu e împinsă să continue războiul purtat de Occident împotriva Rusiei”, a declarat Lavrov, deși Rusia e cea care a atacat Ucraina, iar Occidentul nu face decât să ajute Ucraina să se apere.

El a mai afirmat că un război nuclear e „inacceptabil” și că trebuie evitat chiar și un conflict cu arme convenționale între puterile nucleare, deoarece există risc de escaladare, informează TASS. Ministrul rus de Externe a mai declarat că existența NATO nu se mai justifică, dat fiind că URSS nu mai există.

„Suntem îngrijorați de evoluția rapidă a NATO, inclusiv în contextul războiului declanșat de Occident împotriva noastră în Ucraina și al securității globale. Până de curând, toată lumea era convinsă că NATO e o alianță defensivă, preocupată doar de protejarea teritoriilor membrilor săi. După dispariția URSS și a Pactului de la Varșovia, a dispărut și scopul existenței NATO. Până la urmă, ei voiau doar să se „apere” de blocul socialist condus de URSS”, a afirmat Serghei Lavrov, insistând din nou că Occidentul e de vină, deși Rusia e cea care a atacat Ucraina.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *