Romașcanu (Cultură): „România se confruntă cu o lipsă de modele. Elevii ar trebui să meargă OBLIGATORIU la teatru, operă sau muzeu”

Lucian Romașcanu (PSD), ministrul Culturii, a declarat că în România nu mai există modele și că lumea academică și clasa politică ar trebui să le furnizeze. Acesta a mai precizat că ar trebui din nou pus mai mult preț pe meserii. Romașcanu a mai susținut că a discutat cu Ligia Deca, ministrul Educației, pentru găsirea de soluții așa încât copiii să meargă mai mult la teatru, operă și muzee.

„Noi, clasa politică, avem o problemă pentru că trebuie să furnizăm modele. Lumea academică trebuie să furnizeze modele adevărate. Trebuie să re-respectabilizăm meseriile care contează: profesorii să fie bine plătiţi, medicii încep să fie deja bine plătiţi, să poţi să arăţi într-o vreme în care totul, din păcate, totul e foarte material, că succesul în viaţă poate veni şi altfel decât repede”, a mai afirmat ministrul Culturii, potrivit Agerpres.

În cadrul unei conferințe, Romașcanu a deplâns faptul că nu mai avem modele și a susținut că ar trebui să ne creștem copiii așa încât să nu se mai identifice cu manelele.

Întrebat ce ar trebui făcut ca tinerii să asculte alte genuri muzicale în locul manelelor, ministrul Culturii a răspuns: „Nu sunt pentru manele, şi o spun public, nu pentru muzica în sine, ci pentru ceea ce reprezintă ea şi cam cu cine te învecinezi când asculţi manele. Orice se întâmplă artistic, chiar şi pseudo-artistic, nu poate fi interzis. Am depăşit acel fenomen. Tot ce putem noi face este să creştem copiii de aşa natură încât să nu se mai identifice cu tipul ăla de mesaj. Avem lipsă de modele”.

Lucian Romașcanu a susținut apoi că a vorbit cu Ligia Deca, ministrul Educației, pentru a găsi modalități prin care mai mulți copii să meargă la teatru, operă și muzee. Acesta a precizat că, după vizită, copiii ar trebui să scrie un eseu despre ce au văzut.

Am vorbit cu doamna Ligia Deca şi am rugat-o foarte mult să considere, în momentul în care face programele, obligativitatea mergerii la teatru, la operă, la muzeu. Copiii, după ce fac această vizită, să facă un eseu despre ceea ce au văzut, astfel încât să le creştem obiceiul de a face acest lucru. Acum este recomandat, foarte puţină lume se întâmplă să meargă pe la instituţii de cultură şi lucrurile nu pot merge bine în felul ăsta”, a mai spus ministrul Culturii, potrivit Agerpres.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *