Românii și epocile… preferate: 20%, convinși că se trăia mai bine în interbelic; 15% în comunism; 29% în vremurile actuale – SONDAJ

Un sondaj a decis să deslușească un subiect care este îndelung dezbătut de români, și care deseori dă naștere unor adevărate polemici: Când s-a trăit cel mai bine în România? A fost perioada 1918-1939 una înfloritoare, era bine sub comunism, sau o ducem mult mai bine după Revoluția din 1989?

Sondajul arată că 29% dintre persoanele chestionate consideră că în România s-a trăit cel mai bine în perioada actuală, după integrarea României în UE de după anul 2007. Este, pe de o parte, cel mai întâlnit răspuns, însă procentul este totuși destul de mic. Această perioadă a fost marcată de o convergență puternică a veniturilor și economiei României cu Uniunea Europeană. Următoarea cea mai dezirabilă perioadă este cea interbelică (1918 – 1939) – 20% dintre respondenți consideră că atunci s-a trăit cel mai bine în România, deși perioada a fost marcată de marea criză economică mondială din 1919-1933 care a atins și România, urmată de conflicte locale și avansarea legionarismului și a nazismului. Doar 15% dintre respondenți consideră că în România s-a trăit mai bine în perioada comunistă în timpul lui Nicolae Ceaușescu, arată… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *