România, pe locul doi în lume la… comenzile de pizza

România se află pe locul doi în lume și primul din Europa de Sud-Est în privința comenzilor de pizza, cele mai multe fiind înregistrate în București, mai multe decât în Roma sau Barcelona. Clasamentul orașelor din România în care s-a comandat pizza este continuat de Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Oradea și Brașov, iar titlul pentru cel mai mare fan de pizza este al unui bărbat din Iași, conform Ziare.com.

Acestea a comandat, în anul 2023, 569 de pizza și și-a depășit propriul record. Alt record stabilit a fost în Constanța, dar pentru cea mai mare comandă, care a fost de 3.958 de lei.

Românii preferă sortimetele Diavola, Quattro Stagioni, Quoatro Formaggi, Margherita și Capriciosa. Zilele preferate pentru comenzile de pizza sunt vineri și sâmbătă, în interavalul orar 19-21. În 20 decembrie 2023, la 11.57, s-a comandat, în medie, câte o pizza la fiecare 3 secunde și jumătate.

Cele mai multe comenzi de pizza sunt înregistrate iarna, iar ziua în care au fost livrate cele mai multe comenzi de pizza a fost 8 martie, cu peste 24.000 de livări.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *