România a aruncat la gunoi vaccinurile anti-covid, pe care a dat 400 de milioane de euro. Lungoci (PSD): „Rafila a pus capăt PROSTIEI imense pusă la cale în guvernarea anterioară!”

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că România se alătură Bulgariei care refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva COVID-19. Între timp, țara noastră a aruncat pe geam 400 de milioane de euro, pe 21 de milioane de doze numai bune de pus la gunoi. În acest context, deputatul social-democrat constănțean, Lucian Lungoci, a transmis faptul că ministrul Rafila „a pus capăt prostiei” guvernării Cîțu:

„Dată fiind lipsa de discernământ guvernamental manifestată atât de foștii miniștrii USR ai Sănătății, cât și de premierul Cîțu, România a contractat o cantitate de vaccin  cu mult peste necesarul firesc! Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătății, a refuzat ca această situație aiuritoare să mai continue: România nu mai plătește vaccinuri pe care le aruncă la gunoi! Acum, când pandemia s-a încheiat și zecile  de milioane de doze de vaccin sunt inutile pe noile tulpini, ministrul Sănătății a pus capăt prostiei imense pusă la cale în guvernarea anterioară! În acest sens, a fost notificată Comisia Europeană cât și furnizorii de vaccinuri: se impune revocarea/ajustarea acestor contracte! Chiar dacă o astfel de acțiune ar avea drept consecință o reclamație în instanță urmată de o decizie nefavorabilă România trebuie să-și asume acest risc!  Câtă vreme există o șansă ca să evităm plata inutilă a unor sume uriașe trebuie acționat ca atare, iar PSD susține  această atitudine. Este aberant ca România să  plătească pentru cele  8 milioane de vaccinuri aflate în stoc de anul trecut și pentru încă  19 milioane de doze în acest an. Nu dorim să aruncăm pe fereastră 400 de milioane de euro, nu acceptăm ca românii să plătească incompetența foștilor miniștrii USR ai Sănătății și premierul Cîțu!”, a transmis deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *