Replica Rusiei: „Parlamentul European este sponsor al IDIOȚENIEI!”

Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care declară Rusia drept stat sponsor al terorismului. Membrii Parlamentului European au votat miercuri, în plenul de la Strasbourg, o rezoluție prin care Rusia este declarată „un stat sponsor al terorismului și un stat care folosește mijloace de terorism“. Rezoluția a fost adoptată cu 494 de voturi pentru, 58 de parlamentari au votat împotriva acestui document, iar 44 s-au abținut.

Reacția Rusiei a fost promptă – „Propun să recunoaștem Parlamentul European ca sponsor al idioţeniei”, a fost reacţia purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova vizavi de rezoluția aprobată de Parlamentul European care recunoaște Rusia drept „sponsor al terorismului”.

Documentul conține o listă de acuzații la adresa Rusiei și nu doar cele legate de operațiunea militară specială din Ucraina. Rezoluția propune și un set de reacţii pe care, în opinia Parlamentului European, UE ar trebui să le întreprindă. Astfel, Parlamentul European solicită Consiliului UE ‘să extindă lista persoanelor vizate de sancțiuni’. Rezoluția „face apel către toate țările candidate la UE și potențialii candidați să se alăture politicii de sancțiuni a Uniunii Europene“.

Documentul conține o listă de acuzații la adresa Rusiei și nu doar cele legate de operațiunea militară specială din Ucraina. Rezoluția propune și un set de reacţii pe care, în opinia Parlamentului European, UE ar trebui să le întreprindă. Astfel, Parlamentul European solicită Consiliului UE „să extindă lista persoanelor vizate de sancțiuni’“. Rezoluția „face apel către toate țările candidate la UE și potențialii candidați să se alăture politicii de sancțiuni a Uniunii Europene“. Comisiei Europene i se recomandă „să facă o propunere legislativă de modificare a actualului regim global de sancțiuni al UE în domeniul drepturilor omului (…), extinzându-și domeniul de aplicare pentru a include acte de corupție și să adopte cu promptitudine sancțiuni specifice împotriva celor responsabili de corupție la un nivel înalt în Rusia și în Belarus, precum și partenerii și beneficiarii acestora din UE“.

Parlamentul European invită Comisia Europeană și statele membre UE „să ia în considerare posibile măsuri împotriva țărilor care încearcă să ajute Rusia să eludeze sancțiunile“ și, de asemenea, „îndeamnă Comisia să se asigure că sancțiunile naționale pentru încălcarea sancțiunilor UE sunt eficiente, proporționale și disuasive“. Printre recomandările parlamentarilor europeni se numără „un embargo imediat și complet asupra importurilor din UE de combustibili fosili și uraniu rusești, precum și o respingere completă a gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2“. La începutul acestei săptămâni, Adunarea Parlamentară a NATO a lansat o rezoluție prin care recomandă ca Rusia să fie declarată stat cu „regim terorist”.

În luna octombrie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat o rezoluție similară. Rezoluția Parlamentului European adoptată miercuri este o recomandare pentru Comisia Europeană și Consiliul UE.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *