PSD a câștigat lupta electorală de la Costinești: Jeanu, reales primar, la o diferență de… 12 voturi

Dumitru Jeanu, candidatul PSD, a câştigat alegerile pentru Primăria Costineşti la o diferenţă de 12 voturi faţă de principalul său contracandidat Gheorghe Mechenici de la PNL. Potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, Dumitru Jeanu – PSD a obţinut 1020 de voturi (48,24%), Gheorghe Mechenici – PNL a primit 1008 voturi – 47,68%, iar Călin Mugurel Radu, candidatul AUR, a fost votat de 86 de alegători – 4,06 % din voturi.

Prezenţa la vot la Costineşti a fost de aproape 73%. Astfel, din cei 2931 de alegători înscrişi pe liste, s-au prezentat la urne 2126. Voturi valabil exprimate au fost 2114, iar 12 voturi au fost nule, scrie news.ro. Dumitru Jeanu este primarul în funcţie de la Costineşti.

Biroul Electoral Central a decis, în 25 iunie, anularea alegerilor pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a mai stabilit că scrutinul va fi repetat pe 7 iulie din cauza mai multor nereguli. Buletinele de vot au fost numărate de mai multe ori la alegerile din 9 iunie.

După cea de-a şasea numărare a buletinlor de vot la Costineşti candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obţinut un vot în plus faţă de candidatul PSD, primarul în funcţie Dumitru Jeanu. Biroul Electoral Judeţean Constanţa a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile şi că au votat doi cetăţeni ucraineni deşi nu aveau acest drept. De asemenea, reprezentanţii BEJ au precizat că au fost făcute mai multe cereri de anulare a alegerilor de la Costineşti.

În prima fază, câştigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferenţă de un singur vot faţă de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *