Protocol între organizațiile de tineret ale Partidei Romilor și UDMR. Vor lucra pentru „un viitor mai bun”

Membrii organizațiilor de tineret ale Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) și ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) se întâlnesc în acest weekend la Odorheiu Secuiesc, pentru a găsi soluții de colaborare pentru a asigura o viață mai bună romilor și maghiarilor din România. Conferința Tineretului Maghiar și Rom din România se intitulează ,,Împreună mai puternici” și se bucură de prezența liderilor celor două organizații. Scopul evenimentului este descoperirea problemelor reale, găsirea de soluții comune, posibilitatea cooperării și a dialogului.

Este mare nevoie ca cele două comunități să se apropie una de cealaltă, în localitățile în care ungurii și romii trăiesc împreună, și să găsească soluții la provocările prezentului și viitorului, înțelegându-se și acceptându-se reciproc. Am găsit o voce comună în multe administrații locale din Transilvania și lucrăm împreună. La fel, există o bună cooperare între noi, în Parlament. Trebuie să împingem această colaborare mai departe, să ne implicăm într-un dialog onest. Cred că așa putem crește încrederea în comunitățile noastre. Mulțumesc președintelui Nicolae Păun pentru invitație și doresc participanților o consultare reușită și eficientă!”, a declarat Kelemen Hunor, viceprim-ministru și președintele UDMR.

Ne dorim să consolidăm relațiile dintre romi și maghiari, să eliminăm discriminarea și să dezvoltăm o abordare comună, bazată pe exemple de bune practici și programe clare de lucru. Întâlnirea de azi trebuie să devină un obicei și să reprezinte un bun prilej să ne îndreptăm spre viitor împreună. Este momentul să punem bazele unui viitor comun, să dezvoltăm împreună comunitățile din care provenim”, a afirmat Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa.

Am dori să aducem cele două grupuri etnice mai aproape, împreună, prin prezentarea unor exemple și programe bune care funcționează. Sunt ferm convins că împreună, consolidându-ne dialogul si relațiile instituționale vom reuși să asiguram o dezvoltare mai bună pentru toți membrii comunităților etnice”, a declarat Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse.

Am fost onorat să moderez sesiune de introducere a evenimentului și țin să mulțumesc pentru sprijin și pentru prezență, dar mai ales pentru împărtășirea experiențelor cu tinerii, domnului vicepremier Kelemen Hunor și domnului Nicolae Păun, președintele APRPE”, a afirmat Ionuț Păun, președintele Organizației de Tineret a APRPE.

La conferința tinerilor romi și maghiari au fost prezenți:

– Zoltán KALLÓS, Secretar de Stat la Ministerul Educației

– Péter MAKKAI, Secretar de Stat la Ministerul Muncii

– Zsolt MATUZ, Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi a Administrației

– Dr. Levente VASS, Secretar de Stat la Ministerul Sănătății

– Izabella Mária KACSÓ-DOBOLY, Secretar de Stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

– Enikő LACZIKÓ, Secretar de Stat la Departamentul pentru Relații Interetnice

– Cătălin MANEA, Deputat, reprezentantul romilor în Parlament

– Iulian PARASCHIV, Președintele Agenției Naționale pentru Romi

– Marian DARAGIU, Subsecretar de Stat la Ministerul Educației

– Bogdan Paraschiv, Subsecretar de Stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

– Daniel VASILE, Prim-vicepreședinte APRPE

– Ionuț PĂUN, Președintele Organizație de Tineret a APRPE.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *