Propuneri PNL: Pensionarii cu venituri sub 2.500 lei să primească diferența până la 5.000 lei. Ajutoare de 700 de lei pentru cei cu venituri sub 2.000 de lei

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat miercuri, în ședința BPN al PNL, un set de propuneri potrivit cărora românii cu venituri mici și pensionarii vor primi ajutoare în bani de la bugetul de stat:

1. Vouchere în valoare de 250 de lei, acordate la fiecare două luni, să fie distribuite pe carduri inclusiv pe parcursul anului viitor. Banii care ar trebui să intre pe carduri în ianuarie 2023 să fie virați mai înainte, în decembrie 2022 până la Crăciun.

2. Tot la fiecare două luni, pentru pensiile mai mici de 2.500 de lei, să se acorde bani astfel încât suma totală primită de această categorie de pensionari să ajungă la 5.000 de lei .

3. Familiile cu venituri sub 2.000 de lei să primească în ianuarie un ajutor financiar de 700 de lei pentru plata energiei. Ajutorul să fie acordat și anul viitor, în septembrie.

4. Punctul de pensie să crească cu cel mult 15%.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat miercuri, la sediul central PNL, după o reuniune a conducerii centrale, că se va aproba de către Guvern un program cu finanțare din fondurile de coeziune și care vizează alocarea unui ajutor în valoare de 700 de lei pentru plata facturilor la energie/gaze/caldură sau pentru achiziționarea de lemne. Banii vor fi virați de către Guvern la finalul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. De ajutor vor beneficia doar românii cu venituri sub 2.000 de lei, a precizat Stroe. Cei 700 de lei „ajutor pentru sezonul rece” vor fi acordați și pentru iarna anului viitor, în septembrie.

Guvernul va stabili prin OUG că cei 250 de lei primiți pe card de românii cu venituri mici vor fi acordați și pe întreaga perioadă a anului viitor, iar tranșa care ar fi trebuit să fie virată în ianuarie va intra pe carduri înainte de sărbătorile de iarnă, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL. Liberalii susțin două variante pentru creșterea pensiilor, potrivit lui Stroe:

1. Toate pensiile să crească universal cu 15%

2. Bugetul alocat pensiilor să crească cu 15%, iar din acești bani să fie crescut punctul de pensie cu un anumit procent, iar restul banilor să fie acordați gradual pe anumite praguri de pensii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *