Proiectul Re-VALUE, în desfășurare la Constanța. Cercetări pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru Zona Peninsulară și Centru

Municipiul Constanța, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, implementează proiectul Reevaluarea Calității Urbane și Neutralității Climatice în Orașele Costiere Europene (Re-VALUE). Proiectul este finanțat prin programul HORIZON Europe și este implementat într-un larg parteneriat, compus din 26 de entități publice și private din Europa, având ca obiectiv principal testarea, înregistrarea și diseminarea modului în care se poate crea valoare prin calitatea urbană printr-o abordare holistică îndreptată spre neutralitatea climatică în 9 orașe costiere din Europa (Ålesund, Bruges, Burgas, Rimini, Cascais, Constanța, Izmir, Písek și Rijeka).

În perioada 17-19 iunie a fost organizată în municipiul Constanța vizita de studiu a partenerilor implicați în proiect, având ca tematică îmbunătățirea mediului urban prin acțiuni de urbanism tactic. Astfel, în prima zi a vizitei de studiu, partenerii au fost familiarizați cu amplasamentul zonei pilot reprezentată de cartierul Peninsulă, în cadrul unui tur ghidat, precum și cu contextul general al municipiului, în special prin… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *