Proiectul PSD de ELIMINARE a zonei 2 din Regulamentul Parcărilor, RESPINS în Consiliul Local. Răsăuțeanu: „Este forțat! JECMĂNEȘTE constănțenii!” – DOCUMENT

Consilierii locali municipali s-au întrunit luni în ședința ordinară pe luna octombrie, în cadrul căreia au votat, printre altele, proiectul de hotărâre „privind modificarea şi completarea HCL nr. 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța”. Concret, este vorba de propunerea PSD de eliminare a plății locului de parcare în zona 2:

Potrivit liderului grupului social-democrat, Costin Răsăuțeanu, este cumva forțat faptul că șoferii constănțeni sunt obligați să plătească absolut oriunde în oraș, având în vedere contextul economico-social:

Plecând de la votul împotrivă pe care l-am avut în aprilie 2021 cu privire la regulamentul parcărilor, păstrând același spirit pe care l-am avut când am depus amendamentele privind reducerea semnificativă a tarifelor în zonele 0 și 1, am propus și eliminarea zonei. Considerăm că actualul context economic, inflația, creșterea exagerată a prețurilor, scăderea puterii de cumpărare, este normal și oportun să venim cu un astfel de proiect, care reglează cumva ceea ce actualul regulament a născut o nemulțumire în rândul constănțenilor. (…) Principalul element al proiectului nostru este reprezentat de eliminarea zonei 2 care nu face altceva decât să jecmănească constănțenii, obligați să plătească oriunde pe drumul public, pe străzi, pe alei, în zone în care la momentul acesta este cumva forțat, să impui plata parcării în tot orașul. Consider că pentru început este suficient să taxăm oamenii pe zonele de centru, la tarife rezonabile, anume 2 lei/oră, respectiv 1,5 lei/oră. (…) Nici acest proiect nu este unul perfect, de departe, dar acum… eu mă așteptam dl. Răsăuțeanu să-l scoateți de pe ordinea de zi și să votați pe cel agreat cu PNL și USR”, a spus Răsăuțeanu.

Replica viceprimarului Ionuț Rusu a venit imediat, susținând faptul că regulamentul în cauză nu este perfect, dar este unul agreat de toate cele trei partide, de care acum PSD s-ar delimita:

„Sunt un pic dezamăgit de ceea ce spune dl. Răsăuțeanu, așa cum a spus și el, este practic pentru prima dată când cele trei partide s-au întâlnit sub bagheta dl. primar și îi reamintesc dl. Răsăuțeanu că atunci când ne-am întâlnit – de două ori – și am luat articol cu articol, domnii de la PSD au venit cu o idee de proiect, mai mult proză decât punctual. Noi am lucrat cred că mai bine de jumătate de an”, a spus Rusu.

Situația a fost încheiată de liderul grupului USR, Dumitru Caragheorghe, care a propus liberalilor să vină într-o ședință extraordinară cu regulamentul PNL – USR:

Vreau să ne asumăm în CL și în fața cetățenilor față că adevăratul proiect al regulamentului parcărilor să fie pus practic pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare. E o rugăminte pe care să ne-o asumăm împreună”, a spus Caragheorghe, iar viceprimarul Rusu a fost de acord.

Proiectul PSD, care avea deja aviz nefavorabil în trei comisii, a fost respins la vot, cu 8 voturi pentru, 2 împotrivă și 17 abțineri.

Propunerile PSD: Tariful de 2 lei/oră, inclusiv TVA, pentru zona 0, 1,5 lei/oră inclusiv TVA, pentru zona 1, iar parcarea în intervalul orar 20:00 – 08:00 să fie gratuită.

Propunerile PNL – USR: Parcarea gratuită în intervalul orar 20:00 – 8:00, de luni până vineri, precum și în zilele de weekend și în sărbătorile legale, în toate zonele (0,1 si 2). Accesul în parcarea supraetajată din de la Spitalul Județean Constanța se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces. Parcarea face parte din zona 0 și îi este aplicat tariful de 4 lei/oră, primele 30 de minute fiind gratuite în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie, în intervalul orar 00:00 – 24:00.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *