Primăria Constanța se laudă cu finalizarea lucrărilor de asfaltare și schimbarea țevilor de termoficare, dintr-o intersecție, „într-un timp foarte scurt”

Lucrările de înlocuire a conductelor de transport a agentului termic de la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja, inclusiv cele de asfaltare, au fost finalizate într-un timp foarte scurt, transmite vineri Primăria Constanța. Echipele care derulează lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare au pregătit conductele și piesele ce trebuiau schimbate, iar marți noapte au fost executate săpăturile și au fost schimbate conductele. Ieri noapte lucrările au continuat cu așternerea covorului asfaltic și în jurul orei 3:00 circulația a fost reluată în intersecție. În continuare se va lucra doar la căminul de acces din intersecție, unde se vor înlocui trapele de vizitare de la nivelul asfaltului.

Lucrările au vizat schimbarea conductelor magistralei 2, cuprinse în Etapa a II-a a proiectului de reabilitare și modernizare, care presupune înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată, realizată în sistem clasic în urmă cu peste 50 de ani.

Proiectul se implementează cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Totodată, având în vedere că lucrările au fost finalizate pe strada Soveja, pe sectorul cuprins între strada Ștefăniță Vodă și bulevardul Tomis începe astăzi asfaltarea. Pe parcul zilei se va mai circula cu restricții, urmând ca de mâine circulația rutieră să fie reluată în condiții optime. Odată cu finalizarea acestor lucrări, locuitorii din cartierele Tomis III și Tomis Nord vor uita de oprirea furnizării apei calde și căldurii cauzată de avariile numeroase.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *