Prima arestare după captura record de substanțe dopante a polițiștilor din Constanța. Și o femeie este anchetată

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în cazul capturii de peste 5,2 milioane de comprimate cu substanţe dopante, iar o femeie este anchetată sub control judiciar. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că bărbatul reţinut în cazul celor peste 5,2 milioane de comprimate cu substanţe dopante a fost prezentat instanţei care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, femeia care fusese reţinută în acest dosar este anchetată sub control judiciar.

Reprezentanţii IPJ Constanţa au anunţat că, în urma celor 36 de percheziţii de sâmbătă, au fost descoperite şi ridicate 220 de baxuri în care se aflau 5.245.960 de comprimate şi 51.557 de fiole care conţin substanţe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro.

Astfel, în urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conţin substanţe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante. De asemenea, tot în urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanţe dopante de mare risc”, au precizat poliţiştii.

În urma percheziţiilor au mai fost descoperite 470 de pachete de ţigarete netimbrate, precum şi 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turceşti, 640 de dolari şi 120 de lire englezeşti. Două dintre acestea, un bărbat de 31 de ani şi o femeie de 29 de ani, au fost reţinute, pentru 24 de ore, pentru fabricarea, producerea, experimentarea, preparea, procesarea, tranformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au făcut sâmbătă, 36 de percheziţii domiciliare, într-un dosar penal de contrabandă cu ţigări şi deţinere sau comercializare de substanţe dopante sau produse ce conţin substanţe dopante.

Percheziţiile au avut loc în municipiul Constanţa şi oraşul Năvodari, la locuinţele a 11 persoane cercetate de comiterea faptelor. Astfel, în perioada 2023-2024, acestea ar fi deţinut şi comercializat ţigări netimbrate şi produse care ar putea conţine substanţe dopante.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *