Prețurile petrolului au crescut considerabil, după o decizie luată de OPEC+

Preţurile petrolului au crescut luni cu aproape 4 dolari pe baril, deoarece OPEC+ a luat în considerare reducerea producţiei cu peste 1 milion de barili pe zi (bpd) pentru a susţine preţurile. Măsura ar fi cea mai mare reducere a producţiei de către OPEC+ de la începutul pandemiei de Covid-19. 19, transmite Reuters. Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrare în decembrie au crescut cu 3,72 dolari, până la 88,86 dolari pe baril, reprezentând un câştig de 4,4%. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a crescut cu 4,14 dolari, sau cu 5,2%, la 83,63 dolari pe baril.

Preţurile petrolului au scăzut timp de patru luni consecutive, începând din iunie, deoarece restricţiile cauzate impuse din cauza Cpvid-19 în China, principalul consumator de energie, au afectat cererea, în timp ce creşterea ratelor dobânzilor şi aprecierea dolarului american au afectat pieţele financiare globale.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, cunoscuţi în mod colectiv ca OPEC+, iau în considerare o reducere a producţiei de peste 1 milion de bpd înainte de reuniunea de miercuri, au declarat surse OPEC+ pentru Reuters. Această cifră nu include reducerile suplimentare voluntare de către membrii individuali, a adăugat o sursă din OPEC. Majoritatea traderilor se aşteptau la reduceri de aproximativ 50.000 bpd, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial. Dacă măsura discutată va fi adoptată de OPEC+, va fi a doua reducere lunară consecutivă a producţiei grupului după cea de 100.000 bpd adoptată luna trecută.

După un an în care a tolerat preţuri extrem de mari, ţinte ratate şi pieţe extrem de strânse, alianţa OPEC+ pare să nu ezite când vine vorba de a acţiona rapid pentru a susţine preţurile, pe fondul deteriorării perspectivelor economice”, a declarat analistul de piaţă al Oanda, Craig Erlam.

OPEC+ şi-a ratat ţintele de producţie cu aproape 3 milioane de barili pe zi în iulie, au declarat două surse din grupul de producători, deoarece sancţiunile asupra unor membri şi investiţiile reduse ale altora i-au împiedicat capacitatea de a creşte producţia.

Indicele dolarului a scăzut luni pentru a patra zi consecutiv, după ce a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii. Un dolar mai ieftin ar putea susţine cererea de petrol şi preţurile.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *