Prețul motorinei a trecut de 8,5 lei iar cel al benzinei a depășit 7 lei. Creșterile vor continua!

Prețul motorinei standard a depășit pragul de 8,5 lei/l, deocamdată doar în 12 dintre cele 20 de stații OMV din capitală, iar cel al benzinei standard se situează peste 7 lei/l în toate stațiile OMV, dar și în mai multe stații MOL și Rompetrol, în urma majorărilor de prețuri efectuate vineri și sâmbătă dimineață. Ultima dată când prețul benzinei s-a situat peste 7 lei/l în unele stații din capitală a fost la milocul lunii septembrie, iar prețuri similare l-a motorină au fost înregistrate la începutul lunii august, relevă date analizate de Profit.ro.

Creșterile de preț vor continua, probabil, ca urmare a apropierii momentului intrării în vigoare a embargoului impus de UE importului de țiței din Rusia, pe 5 decembrie, doar intrarea economiei globale într-o recesiune severă putând inversa acest trend.

Sâmbătă, liderul pieței, OMV Petrom, a scumpit atât benzina, cât și motorina cu 4 bani/l, mișcări similare, dar de mai mică amploare, efectuând și concurența. Lukoil a majorat prețurile cu 3 bani/l, iar MOL și Rompetrol cu 2 bani/l. Aceasta este cea de-a 11-a scumpire efectuată de OMV Petrom în ultimele săptămâni.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *