Populația României a crescut ca urmare a imigranților veniți la muncă. „Românii pleacă din țară pentru că acum există posibilitatea lucrului 100% remote”

Populația României a crescut ca urmare a imigranților veniți la muncă, iar situația a fost comentată de Ioana Petrea, specialistă în resurse umane, miercuri, la B1TV. Întrebată despre datele INS, Ioana Petrea a explicat: „Știm cu toții că în ultimii ani de zile a fost o problemă pe partea de HoReCa. Restaurantele și toate companiile care lucreză direct cu publicul au avut mari probleme în recrutare. Acesta este și motivul pentru care au apelat foarte mulți la forță de muncă externă și aș putea să îi înțeleg”.

Pe de altă parte, știm că și companiile care fac transport de diverse produse, fie că livrează colete sau mâncare, au apelat și ele la forță externă din alte țări (…). A crescut populația țării, dar, în egală măsură, nu știu ce se întâmplă cu românii care ar fi fost angajați pe aceste poziții și, din nefericire, ei nu își mai doresc astfel de roluri”, a adăugat Ioana Petrea.

Am văzut tendința să mai plece oamenii în diverse industrii, dar nu mai văd neapărat o tendință atât de mare spre emigrare, însă românii mai pleacă doar pentru că acum există posibilitatea lucratului 100% remote și atunci nici nu mai contează industria, ci contează pur și simplu flexibilitatea jobului. Dacă mai pleacă românii, pleacă doar aceia care realmente își pot derula jobul din România, dar desfășurat într-o altă țară”, a mai spus specialista în resurse umane.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *