Polonia nu stă la discuții: Va cere DEMITEREA Ursulei von der Leyen

Guvernul conservator de la Varşovia a avertizat, marţi, că şi-ar putea intensifica retorica în disputele pe tema statului de drept şi a fondurilor comunitare cu Uniunea Europeană şi ar putea încerca demiterea prin moţiune a preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Guvernul de la Varşovia avertizează că va reacţiona ferm dacă nu primeşte aprobarea Comisiei Europene pentru virarea fondurilor de 35 de miliarde de euro, prin Planul de Relansare şi Rezilienţă. Comisia Europeană a aprobat în iunie planul Poloniei, dar condiţionează furnizarea fondurilor de reformele din sistemul judiciar.

Dacă reprezentanţii Comisiei Europene ne vor împinge la zid, nu vom avea altă soluţie decât să scoatem toate armele de care dispunem şi să ripostăm simetric„, a declarat marţi Krzysztof Sobolewski, secretarul general al formaţiunii de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS, dreapta), conform cotidianului The Guardian. Politicianul polonez a sugerat că ar putea construi o alianţă în Parlamentul European pentru a depune o moţiune de cenzură împotriva Ursulei von der Leyen.

„Noi am manifestat cea mai mare bunăvoinţă, dar concesiile pe care le-am făcut nu au produs niciun rezultat. Nu avem niciun motiv să ne îndeplinim obligaţiile”, a declarat anterior Jarosław Kaczyński, liderul formaţiunii politice.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Polonia nu stă la discuții: Va cere DEMITEREA Ursulei von der Leyen

 • vineri, 12 august 2022 la 11:46
  Legătură permanentă

  Bravo Polonia!
  Magistratii care au doar drepturilor, fără o raspundere reala (pentru actul de justitie pe care îl fac) sunt un pericol public.

  Răspunde
 • miercuri, 10 august 2022 la 08:47
  Legătură permanentă

  Si cu reforma Justitiei, cum ramane??Facem ce vor muschii nostri, ca daca nu ne dati bani, ne zbarlim la voi??Dati-ne bani sa-i bagam in gaurile coruptiei??Ce Uniune e asta??

  Răspunde
  • sâmbătă, 13 august 2022 la 09:59
   Legătură permanentă

   Ursula asta nu aduce pacea și a devenit o extremistă. Trebuie gonită de acolo…. nu schimbată.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.