Polonia începe pregătiri militare cu TOȚI cetăţenii între 18 şi 65 de ani

Ministerul Apărării de la Varşovia a anunţat luni că armata poloneză urmează să le ofere un curs de antrenament de bază de o zi tuturor cetăţenilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani. Cursul va include manipularea armelor, trageri, luptă urbană şi citirea hărţilor şi va avea loc la 17 baze ale armatei în zilele de sâmbătă din octombrie şi noiembrie, precizează Ministerul Apărării din Polonia. Doar cetăţenii polonezi vor fi eligibili. Războiul din Ucraina a sporit urgenţa acordată unor vechi planuri de a creşte dimensiunea armatei poloneze. Recent a fost introdus serviciul militar voluntar şi angajaţi ai serviciului poştal au fost îndemnaţi să urmeze pregătirea în domeniul armelor cu Forţa de Apărare Teritorială (WOT) a ţării. Armata poloneză numără în prezent 110.000 de militari, cu 30.000 de bărbaţi şi femei în plus în WOT. Guvernul îşi propune să crească acest număr la 250.000 de profesionişti şi 50.000 în WOT.

În 17 unități militare din Polonia, veți învăța elementele de bază ale utilizării armelor, împușcături, lupte corp la corp, veți afla ce să faceți când GPS-ul se strică, cum să supraviețuiți pe teren și să acordați primul ajutor. Garantăm pregătire profesională, hrană și timp bine folosit. Petreceți sâmbăta cu noi și vă vom învăța cum să vă apărați și să fiți în siguranță”, subliniază instructorii Armatei Poloneze.

Ți-ar plăcea să te simți mai în siguranță și să fii conștient de pericole? Vrei să te poți proteja pe tine și pe cei dragi? Ai vrea să înveți cum să folosești o armă adevărată? Ai vrea să știi cum să aprinzi focul, să tratezi apa sau să supraviețuiești în condiții dificile? Ești curios cum este să arunci o grenadă și să-ți pui o mască de gaz? Crezi că ar trebui să știi cum să te comporți în timpul unei alarme și incendii? Doreşti o recenzie despre primul ajutor și îngrijirea rănilor? Întotdeauna ți-ai dorit să înveți să te aperi în lupta corp la corp? Planul tău neîmplinit a fost să finalizezi competiția într-un marș de supraviețuire cu o hartă de teren? Ești doar curios despre abilitățile militare și ți-ar plăcea să te distrezi sâmbătă în zona ta? – daca ai raspuns DA la cel putin o intrebare, proiectul ” Antreneaza-te cu armata ” este pentru tine”, a mai transmis Ministerul Apărării de la Varşovia.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *