Polițiștii și pompierii s-au… bătut între ei, în Spania. S-au folosit aruncătoare de flăcări – VIDEO

Aproape 200 de pompieri de la stațiile regionale de pompieri din Galicia (Spania) s-au adunat luni în fața sediului Consiliului Provincial din Orense pentru a protesta pentru condiții de muncă și salarii mai bune. Ceea ce a început ca o demonstrație pașnică s-a transformat într-un episod tensionat care a culminat cu rănirea unui pompier. Manifestația, care a fost puternic păzită de un important dispozitiv de poliție, inclusiv vehicule ale unităților de intervenție ale poliției naționale și ofițeri de la secția de poliție provincială și de la Poliția Locală, a purtat un banner cu sloganul „A nosa loita é a vosa vergoña” (Lupta noastră este rușinea voastră). În timp ce pompierii se apropiau de clădirea Diputación, au fost aruncate rachete fumigene și vopsea asupra fațadei, notează La Razon.

ARVE Error:
ARVE Error: Invalid URL in url
Invalid URL in url
detect_provider_and_id_from_url method needs url.

Situația a devenit mai tensionată atunci când unii protestatari au încercat să dărâme gardurile care protejează accesul la clădire. Acest lucru a dus la o intervenție a poliției și la rănirea facială a unui pompier care a trebuit să fie evacuat cu ambulanța. Pompierii și polițiștii s-au bătut și chiar au folosit flăcări în confruntarea directă. În urma acestui incident, președintele Diputación a fost de acord să se întâlnească cu purtătorii de cuvânt ai pompierilor și a promis că va duce revendicările acestora la alte Diputaciones, precum și că va anunța un nou protest în A Coruña.

Pompierii luptă din 15 iunie pentru un acord regional care să le îmbunătățească condițiile de muncă și salariile, susținând că salariile lor sunt cele mai mici din Spania. De asemenea, lipsa de personal a forțat închiderea parțială a unor stații de pompieri și a lăsat serviciul la minim în altele, afectând capacitatea de a răspunde la situațiile de urgență. În regiunea Galicia, 24 de parcuri regionale se află în această situație.

Pe de altă parte, sindicatul SUP al Poliției Naționale a denunțat „mobilizarea radicală” a pompierilor, acuzându-i că au folosit aruncătoare de flăcări, și a anunțat că va depune o plângere privată pentru a cere despăgubiri pentru rănile suferite de doi agenți în timpul protestului. Președintele Consiliului Provincial Ourense a condamnat, de asemenea, violența demonstrației și daunele materiale provocate clădirii. Această demonstrație a pompierilor din stațiile regionale de pompieri din Galicia reflectă tensiunile crescânde de la locul de muncă și necesitatea de a răspunde preocupărilor lucrătorilor din acest sector pentru a asigura siguranța și bunăstarea comunității.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *