Planul lui Trump pentru Ucraina: Zonă demilitarizată și oprirea Kievului de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani

trump1 1

Administrația lui Donald Trump, care a câștigat alegerile prezidențiale din SUA, a pregătit propuneri pentru a pune capăt războiului ruso-ucrainean. Printre acestea, scrie The Wall Street Journal citând surse în acest sens, se numără respingerea planului Ucrainei de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani. Administrația Trump propune, de asemenea, să înghețe linia frontului, formând o zonă demilitarizată. În același timp, securitatea sa nu va fi asigurată de trupele americane sau de contingentele ONU și de orice alte organizații finanțate de SUA.

După cum a subliniat o sursă WSJ din echipa lui Trump, Statele Unite pot plăti pentru antrenament militar sau pot oferi alt sprijin, dar „nu trimite bărbați și femei americani pentru a menține pacea în Ucraina”. „Și nu plătim pentru asta. Pentru a-i forța pe polonezi, germani, britanici și francezi să o facă”, a spus sursa.

În același timp, se presupune că Statele Unite continuă să furnizeze Ucrainei arme pentru a descuraja o nouă agresiune rusă. Mai devreme, amintește ziarul, consilierii lui Trump au vorbit despre un plan de pace, care prevede, printre altele, suspendarea asistenței militare pentru Ucraina pentru ca Kievul să fie de acord cu negocierile de pace.

Nu se știe dacă Trump, după ce a preluat președinția Statelor Unite, va folosi oricare dintre aceste planuri în întregime sau parțial, subliniază ziarul. Așa cum stau lucrurile, scrie WSJ, nici Rusia, ale cărei trupe avansează pe front, nici Ucraina, care nu este pregătită să renunțe la teritoriile sale, nu se arată pregătite pentru negocieri. Statele Unite sunt cel mai mare aliat al Ucrainei în ceea ce privește ajutorul.

Administrația actualului președinte american Joe Biden și-a declarat în mod repetat sprijinul neclintit pentru Ucraina și a subliniat că orice discuții de pace sunt imposibile fără participarea Kievului. După victoria lui Trump în alegeri, mulți militari ucraineni și-au exprimat teama că, odată cu sosirea unui nou președinte la Casa Albă, Statele Unite vor opri asistența militară pentru Kiev, iar Ucraina va pierde „cel puțin” Donbassul.

„Occidentul se confruntă cu o alegere!”

Situația din zona de război nu este în favoarea Ucrainei, iar Occidentul are de ales – să continue să finanțeze Kievul sau să recunoască realitățile și să înceapă negocierile, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Serghei Șoigu. Reacția oficialului de la Moscova apare după ce presa americană a publicat, pe surse, un plan vehiculat de administrația Donald Trump de a pune capăt războiului din Ucraina.

„Acum, când situația din teatrul de operațiuni nu este în favoarea regimului de la Kiev, Occidentul se confruntă cu o alegere: să continue finanțarea și distrugerea populației ucrainene sau să recunoască realitățile actuale și să înceapă negocierile”, a declarat Șoigu la o reuniune a secretarilor Consiliilor de Securitate ale țărilor CSI la Moscova, conform Interfax.

El a acuzat armata ucraineană, de asemenea, că în timpul ofensivei de la Kursk forțele de la Kiev ar fi plănuit să captureze o centrală nucleară.

Agresiunea din regiunea Kursk a avut ca scop capturarea centralei nucleare Kursk. Atacurile regulate asupra centralei nucleare Zaporojie și a infrastructurii critice aferente continuă. Ce este asta, dacă nu o încercare de a comite acte de terorism nuclear?”, a spus Șoigu.

Kievul s-a transformat într-un terorist periculos cu propria sa industrie, condus din exterior, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Serghei Șoigu. „Regimul de la Kiev s-a transformat acum într-un terorist periculos condus din exterior, care dispune, spre deosebire de rețelele teroriste internnaționale, propria sa industrie și teritoriu controlat”, a mai afirmat Șoigu.

Rusia nu a refuzat să aibă contacte cu SUA, să discutăm este mai bine decât să ne izolăm unul de celălalt, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, întrebat despre perspectivele contactelor cu reprezentanții viitoarei administrații de la Washington.

„Noi nu am refuzat niciodată să avem contacte cu oricine ar fi. De fiecare dată când vine vorba de acest subiect, președintele Putin subliniază poziția noastră. Să discutăm este întotdeauna mai bine decât să ne izolăm unul de celălalt”, a declarat Lavrov la un briefing, întrebat despre perspectivele contactelor cu echipa lui Donald Trump, care a câștigat în alegerile prezidențiale din SUA.

Administrația lui Donald Trump, care a câștigat alegerile prezidențiale din SUA, a pregătit propuneri pentru a pune capăt războiului ruso-ucrainean. Printre acestea, scrie The Wall Street Journal citând surse în acest sens, se numără respingerea planului Ucrainei de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani.

Administrația Trump propune, de asemenea, să înghețe linia frontului, formând o zonă demilitarizată. În același timp, securitatea sa nu va fi asigurată de trupele americane sau de contingentele ONU și de orice alte organizații finanțate de SUA

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *