Piața din România, inundată de produse neconforme din Ucraina: Se vând la preț de dumping

România este țară de tranzit pentru mărfurile din Ucraina, iar produsele care ar trebui să ajungă în Occident se mai opresc și în țara noastră. Din acest motiv, piața românească este invadată cu produse agricole neconforme. Aceste produse neconforme din Ucraina sunt vândute la preț de dumping, în piața românească, informează Agora TV.

Situația s-a creat în contextul în care Comisia Europeană a anunțat că va colabora cu guvernele statelor membre pentru a ajuta Ucraina să exporte milioanele de tone de cereale blocate în porturile de la Marea Neagră din cauza Rusiei.

Întrucât Ucraina nu este autorizată să exporte foarte multe tipuri de mărfuri, Bruxelles-ul a aprobat și tranzitarea teritoriului României cu orice tip de produse de origine animală. Florentin Bercu, directorul Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal, spune că, în viziunea fermierilor, dar și a autorităților abilitate, aceste mărfuri sunt considerate neconforme și ele nu trebuie să rămână pe teritoriul țării noastre.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *