Parcul Carol 1, modernizat. Primăria Constanța: „Un accent puternic a fost pus pe refacerea spațiului verde”

Parcul Carol I, amenajat într-o zonă cu o puternică semnificație istorică, a fost reabilitat pentru a pune în valoare vestigiile istorice și pentru a crea un spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber, anunță vineri Primăria Constanța. Proiectul parcului este unul amplu, pornind de la refacerea spațiului verde, a iluminatului și până la amplasarea unui mobilier care să ne transpună în trecut. Mai exact, pornind din dreptul Muzeului Naționale de Istorie și Arheologie, pe întreaga zonă de taluz, până la Poarta 1 iluminatul a fost îmbunătățit, în concordanță cu specificul zonei, punând în valoare bogățiile arheologice, dar și spațiul verde. Dalele care au fost montate în parc pentru a fi amenajate alei au fost unele peste care timpul și-a pus amprenta. În plus, Aleea Casei Regale a fost pusă în valoare, iar mobilierul urban montat a fost restaurat pentru a se integra în peisaj.

parc Carol I 6

Un accent puternic a fost pus pe refacerea spațiului verde. Au fost plantaţi o multitudine de arbori de talie medie și arbuşti, trandafiri, plante perene, a fost refăcută peluza de gazon și a fost montată o arcadă cu trandafiri. De asemenea, a fost montat un sistem de irigații automatizat prin picurare.

Dacă acum câteva luni, spațiul nu atrăgea cu nimic pentru a putea fi luat în considerare ca un loc în care ai putea petrece câteva ore în aer liber, acum acesta a devenit un parc în adevăratul sens al cuvântului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *