OMS a declarat variola maimuţei drept URGENȚĂ SANITARĂ globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat sâmbătă variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală, după ce aproximativ 16.000 de cazuri (dintre care cinci mortale) au fost deja raportate în 75 de ţări, multe dintre ele în Europa, unde boala nu era endemică, transmite EFE, conform AGERPRES. Decizia a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva de către directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la două zile după ce un comitet de urgenţă al OMS format din experţi în această boală s-a reunit pentru a discuta despre posibila declarare a urgenţei sanitare, care va obliga reţelele naţionale de sănătate să intensifice măsurile de prevenire.

Acest comitet alesese să nu declare starea de urgenţă la o primă reuniune din iunie (când erau 3.000 de cazuri) şi nici de data aceasta, potrivit lui Tedros, nu a existat un consens total în rândul experţilor, dar directorul general a decis să declare starea de urgenţă, având în vedere numărul mare şi în creştere al cazurilor din diferite regiuni ale lumii.

Comisia Europeană (CE) a comunicat sâmbătă că este „pregătită să intensifice’‘ răspunsul blocului comunitar în faţa variolei maimuţei, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat stare de urgenţă internaţională din cauza actualei epidemii a acestei boli. „Astăzi, OMS a declarat variola maimuţei ca fiind o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial. Am monitorizat în mod activ situaţia încă din prima zi, iar vaccinurile împotriva variolei maimuţelor sunt deja livrate către statele noastre membre. Suntem pregătiţi să intensificăm răspunsul UE”, a scris comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

OMS a declarat sâmbătă o urgenţă internaţională din cauza actualei epidemii de variolă a maimuţei, după ce peste 16.000 de cazuri (dintre care cinci mortale) au fost deja raportate în 75 de ţări, multe dintre ele din Europa, unde boala nu era endemică, aminteşte EFE.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “OMS a declarat variola maimuţei drept URGENȚĂ SANITARĂ globală

  • duminică, 24 iulie 2022 la 10:30
    Legătură permanentă

    OMS acesta ar trebui sa dispară de pe aceasta planeta. Este condusa politic și face ceea ce spun acei inumani care sunt bogații planetei și vor sa trăiască numai ei. Le recomand acelor sclerozati, jeguri, criminali sa se ducă naibii pe alta planeta și sa facă ce vor ei.
    Iar celor de la media va doresc la fel : SA PLECATI DE PE ACEASTA PLANETA!.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *