Nicușor Dan și-a spulberat adversarii în București: A câștigat alegerile cu 45%!

Consorțiul CURS-Avangarde prezintă rezultatele singurului Exit-POLL acreditat oficial de către Biroul Electoral Central. Conform datelor Exit-POLL, Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei cu 45%, în timp ce Gabriela Firea are doar 45%. De asemenea, la votul politic pentru Consiliul General al Primăriei Capitalei, ADU a obținut 30%, în timp ce PSD a obținut 28%.

Primăria Generală București:

Nicușor Dan – 45%

Gabriela Firea – 24%

Cristian Popescu Piedone – 13%

Sebastian Burduja – 10%

Mihai Enache – 4%

Diana Șoșoacă – 3%

PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare, în timp ce pe locul secund se clasează AUR cu 14%. Marea surpriză este Alianța Dreapta Unită cu doar 11%.

Nicuşor Dan câştigă Primăria Capitalei cu 45% din voturi, iar Gabriela Firea a obţinut 24%, conform exit-poll-ului CURS-Avangarde, pe baza datelor culese până la ora 20.00. Primarul general al Capitalei a avut o primă reacție, într-o declarație de presă chiar în fața sediului Primăriei.

Să știți că niciodată politicienii nu câștigă alegerile. Alegerile sunt câștigate de comunități. Azi am avut în București o uriașă comunitate, care și-a dorit onestitate în funcția publică, care și-a dorit instituții care să lucreze pentru oameni, care și-a dorit dreptate. Vreau să vă mărturisesc că sunt compleșit de încrederea pe care mi-o acordați, de speranțele pe care vi le-ați pus în noi. În acești ani am luat foarte multe decizii greșite și probabil o să greșim în continuare. Ce pot să vă spun este că niciodată nici eu, nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat. Vreau să mulțumesc tututor celor care au contribuit la campania aceasta, precum și celor care au contribuit la campananiile din 2020, 2016, oameni care au strâns semnături, oameni care au dat bani, personalități publice care au girat. Vreau să mulțumesc partidelor care au susținut această candidatură, care au făcut campanie pentru mine: USR, PMP, Forța Dreptei, REPER”, a declarat Nicușor Dan.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *