Niculescu (ANRE) nu crede în eficiența fuziunilor instituțiilor guvernamentale: „Alte țări care au comasat instituții de reglementare, au revenit asupra deciziei”

niculescu

După modelul Spaniei și al Țărilor de Jos, guvernul României plănuiește comasarea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații și Consiliul Concurenței. Ce presupune această comasare, în ce fel ar influența viața oamenilor dar și cum vor evolua prețurile la energie, am aflat de la George Niculescu, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, pentru PSNews.ro.

„Alte țări din Uniunea Europeană, cum ar fi Spania și Italia, care la un moment dat au considerat oportun să comaseze astfel de instituții, au revenit asupra acestei decizii. În Italia, superinstituția de reglementare care se crease a fost împărțită din nou pe domenii de activitate, iar în Spania, în momentul de față, există un proiect de lege aflat în dezbatere publică, care propune separarea activității de reglementare în domeniul energiei de cea a Consiliului Concurenței”, a explicat George Niculescu.

Timpi mai lungi în actul de reglementare, birocrație, absența intervențiilor în cazul derapajelor înregistrate pe piața energiei sunt câteva dintre problemele pe care le-au întâmpinat aceste țări și din care putem învăța ceva, a mai spus președintele ANRE.

Niculescu a mai vorbit și despre cum arăta organigrama instituției la preluarea mandatului și numărul de posturi de conducere din prezent.

„Erau mai multe feluri de director, când am preluat funcția de președinte. Erau directori, directori adjuncți, directori generali. Acum, nu mai există aceste funcții, există doar cea de director. În ce privește funcțiile de conducere, erau 40 și le-am redus la 28. Prin urmare, am tăiat 12 funcții de conducere”, a subliniat președintele ANRE.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *