NASA face planurile pentru DISTRUGEREA Stației Spațiale Internaționale

Stația Spațială Internațională (ISS) a continuat să funcționeze timp de peste două decenii, depășind durata de viață operațională estimată, de 15 ani. Dar chiar și cea mai stabilă prezență a omenirii în spațiu trebuie să se încheie la un moment dat, iar pentru asta este nevoie de nava spațială care va distruge ISS, anunță descoperă.ro. Ca atare, NASA gândește un nou plan de retragere a ISS până în 2030: folosirea unui „remorcher spațial” pentru a o deorbita și pentru a face ca ISS să ardă în atmosferă și să cadă într-o zonă sigură cunoscută sub numele de Punctul Nemo.

Primele semne ale planului au apărut în bugetul solicitat de NASA pentru 2024, publicat recent de Casa Albă. Dacă președintele Joe Biden și NASA se vor înțelege, agenția spațială va primi un buget de 27,2 miliarde de dolari, cu aproape 2 miliarde de dolari mai mult decât anul acesta.

În timpul unei conferințe de presă, oficialii NASA au dezvăluit că agenția vrea să folosească aproximativ 180 de milioane de dolari pentru a „iniția dezvoltarea” planului său de remorcher spațial, care nu va implica și construirea și desfășurarea propriu-zisă a acestuia; acestea din urmă ar costa mult mai mult, potrivit Futurism.

„O estimare a costurilor pe care am făcut-o era puțin mai mică de aproximativ 1 miliard de dolari”, a declarat conducătoarea pentru zborul spațial uman la NASA, Kathy Lueders, la conferința de presă.

Potrivit lui Lueders, planul actual este ca nava spațială care va distruge ISS să fie una deja existentă: nava spațială Progress a Rusiei, o navă de marfă care aprovizionează ISS.

Continuăm să lucrăm cu omologii noștri ruși cu privire la modul în care vom deorbita în siguranță folosind vehiculele spațiale Progress”, a spus Lueders.

Ea a adăugat că deși alți parteneri ISS au deja capabilități de deorbitare, SUA doresc să dezvolte propriul plan „pentru a introduce redundanță”. Acest lucru pare prudent, deoarece relațiile diplomatice dintre SUA și Rusia s-au deteriorat de când cea din urmă a invadat Ucraina, punând o presiune majoră asupra eforturilor de a menține cooperarea celor două națiuni în spațiu.

În vara anului 2022, agenția spațială Roscosmos, a Rusiei, a anunțat că se va retrage de pe ISS după 2024, având planuri de a-și construi propria sa stație spațială. În plus, navele spațiale Progress și Soyuz cu echipaj ale Rusiei au fost ambele afectate de scurgeri, punând sub semnul întrebării fiabilitatea platformelor în ultimii ani.

După cum ați văzut în trecut și în ultimul an, redundanța a fost foarte, foarte importantă atât pentru noi, cât și pentru partenerii noștri”, a spus Lueders.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *