Mormântul pictat hypogeu din Constanța va intra în lucrări de restaurare. Enciu (CJC): „Edificăm o construcție cu rol de protecție

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, anunță luni faptul că a fost emisă autorizația pentru „proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu”. „Vom edifica o construcție cu rol de protecție pentru mormântul monument și care va avea și funcțiune de muzeu de vizitare cu tematică funerară antică”, a subliniat Enciu:

„A fost emisă Autorizația de Construire pentru proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu. În locul barăcii de astăzi care nemulțumește pe toată lumea, vom edifica o construcție cu rol de protecție pentru mormântul monument și care va avea și funcțiune de muzeu de vizitare cu tematică funerară antică. Interiorul mormântului va fi restaurat de o echipa de experți, iar microclimatul de interior va fi asigurat printr-o instalație complexă. Următoarele etape vor fi aprobarea Proiectului Tehnic de către Consiliul Județean și emiterea Ordinului de Începere a execuției de lucrări. Constructorul va trebui să finalizeze lucrarea până în octombrie 2023, iar valoarea contractului de execuție se ridică la suma de 4.400.000 lei, bani pe care îi finanțăm din Fonduri Europene”, a transmis Petre Enciu.

hypogeu2
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *