„Monstrul din Caracal”, CONDAMNAT la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă, supranumit „Monstrul din Caracal”, a fost condamnat, vineri, în primă instanță, de Tribunalul Olt, la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare cu executare. El a primit pedeapsa maximă, fiind găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre. Crimele de la Caracal ar fi fost comise, spun procurorii DIICOT, în vara anului 2019. În 14 aprilie 2019, Luiza Melencu, o tânără de 18 ani, a dispărut de pe o stradă din municipiul Caracal, județul Olt.

Fata venise în oraș din localitatea Dioști, din județul vecin Dolj, cu scopul de a retrage o sumă de bani pe care mama sa, Monica Melencu, o trimisese din Anglia. Bunicii săi, în grija cărora se afla tânăra, nu au mai putut să o contacteze din jurul orelor prânzului. S-au îngrijorat, pentru că nu se mai întâmplase ca Luiza să nu le răspundă la telefon, și nici să întârzie, așa că au anunțat Poliția. Luni întregi rudele fetei au căutat-o pe cont propriu, în Olt și Dolj, ajutate de colegii Luizei, dar au făcut și „potecă” la autorități. Veștile au lipsit însă până în luna iulie 2019, atunci când dintr-o localitate din Olt, de data aceasta, a mai dispărut o fată.

Alexandra Măceșanu a plecat în 24 iulie din Dobrosloveni către Caracal, cu o mașină de ocazie. A avut ghinionul ca Gheorghe Dincă să oprească și să se ofere să o ducă cu mașina cei aproximativ 10 kilometri. Pe drum, după cum a povestit Gheorghe Dincă în instanță, bărbatul i-ar fi făcut fetei de 15 ani propuneri indecente, iar fata ar fi acceptat, a mai spus acesta în fața judecătoarei. A fost momentul în care mama Alexandrei, prezentă în sala de judecată, și-a ieșit din fire și l-a apostrofat pe Dincă, acuzându-l că spune minciuni. Alexandra nu a mai ajuns în fața liceului la care era elevă, așa cum îi solicitase șoferului mașinii de ocazie, pentru că Dincă a legat-o de mâini și la ochi și a dus-o la locuința lui din Caracal numită de presă, două zile mai târziu, „casa ororilor”. Alexandra a reușit să sune la 112, a doua zi după răpire, însă polițiștii din Olt nu au fost capabili să stabilească în timp util unde se află fata sechestrată. Autoritățile au ajuns în curtea lui Dincă de-abia multe ore mai târziu, a doua zi dimineața, procurorul din Caracal care a coordonat căutările nepermițând accesul pentru că nu era oră de percheziții. De la apelul Alexandrei, polițiștii au început să caute, să analizeze imagini de pe camerele de supraveghere, să realizeze conexiuni cu ceea ce descrisese Alexandra, astfel concluzionându-se că răpitorul Luizei Melencu și cel al Alexandrei Măceșanu ar fi una și aceeași persoană.

Pe ambele fete bărbatul le-ar fi sechestrat, violat și în cele din urmă le-ar fi omorât, la momente diferite, arzând ulterior cadavrele – spun procurorii DIICOT – într-un incinerator artizanal, improvizat dintr-un butoi metalic. „Scenariul” procurorilor a început ușor-ușor să fie combătut de părțile implicate, astăzi rudele celor două fete fiind convinse că Gheorghe Dincă nu le-a omorât (cel puțin nu până la momentul la care a izbucnit scandalul), ci le-ar fi plasat, cu complicitatea membrilor familiei sale, unor rețele de trafic de carne vie. De menționat că Gheorghe Dincă a recunoscut în cursul cercetării penale că le-ar fi omorât pe cele două fete, însă cu puțin timp înainte ca dosarul să fie trimis în judecată, în ianuarie 2020, acesta și-a schimbat declarația, recunoscând doar acuzațiile de viol și trafic de persoane și spunând că pe fete le-ar fi răpit din casa lui membrii unei rețele de trafic de persoane.

Alături de Dincă mai este judecat, pentru viol, Ștefan Risipițeanu, un bărbat care îl ajuta pe Dincă la treburile din gospodărie și care ar fi violat-o, la rândul său, pe Luiza Melencu.

Șapte ani de închisoare pentru Ștefan Risipițeanu

Magistrații Tribunalului Olt l-au condamnat, vineri, pe prietenul lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipițeanu, zis „Fănică”, în prezent aflat în stare de detenție provizorie în Penitenciarul Craiova, la 7 ani închisoare pentru viol comis față de Melencu Luiza Mihaela. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Instanța a dispus în cazul său prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare.

Atât avocații rudelor fetelor ucise, cât și procurorul DIICOT și chiar apărătorul inculpatului cerând pentru inculpat pedeapsa maximă.

Gheorghe Dincă, „monstrul din Caracal”, acuzat că le-a omorât și apoi incinerat în curtea casei pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a fost condamnat, vineri, la 30 de ani de închisoare cu executare. El a fost găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre. Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, Dincă ar fi avut de ispășit peste 80 de ani de detenție, practic, închisoare pe viață. Instanța a decis condamnarea lui Gheoghe Dincă, zis „Popicu” la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela). El a fost condamnat și la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela). Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 15 ani de închisoare pentru viol (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

„Monstrul din Caracal” a primit și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la încă 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela). Instanța a contopit toate aceste pedepse stabilite și a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție. De asemenea, în baza art. 7 alin. 1 din Legea 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare, instanța dispune prelevarea de probe biologice de la Gheorghe Dincă în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare. Probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obținerea și stocarea profilului genetic al acestuia în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare. Totodată, instanța a dispus confiscarea de la inculpatul Dincă Gheorghe a butoiului folosit pentru arderea cadavrelor victimelor Melencu Luiza Mihaela și Măceșanu Alexandra Tudorița.

Gheoghe Dincă este obligat de instanță la plata daunelor morale în sumă de câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către familia Melencu și 500.000 euro cu titlu de daune morale către famillia Măceșanu. Mai mult, instanța, obligă pe inculpatul Dincă Gheorghe la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale.

Bunicul Luizei Melencu: „Dincă, acum, băiatule, prietene, să stai acolo la grădiniță!

Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, una dintre fetele răpite și ucise de Gheorghe Dincă, a declarat, vineri, la scurt timp după ce „monstrul din Caracal” a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. că ar fi vrut mai degrabă să afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu nepoata sa.

După faptele pe care le-a făcut, Dincă îți merită soarta. pe noi mai puțin ne afectează. Dincă s-a lăsat influențat de anumiți indiviz că va scăpa. Dincă, să stai liniștit acolo, îți meriți soarta. Dincă, acum, băiatule, prietene, să stai acolo la grădiniță! Noi ne-am dori să aflăm ce a fost în realitate”, a spus bunicul Luizei.

Bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, a declarat, vineri seară, la Antena 3, după condamnarea lui Gheorghe Dincă pentru uciderea nepoatei sale că el crede că adevărul e altul.

Pentru noi această sentință e nesemnificativă(…). Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul în această perioadă, e părerea mea și concluzia pe care am tras-o în toată această perioadă de timp în care am asistat la acest proces, făcătură de proces, mai bine zis. Dincă tot timpul a fost protejat și menajat. Eu așa descriu”, a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu.

Intrând în acea curte am văzut foarte multe lucruri și am înțeles în realitate că nu era posibil să se întâmple ce s-a întâmplat, adică faptele care au fost descrise de către procurorii DIICOT”, a mai spus bunicul Luizei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.