Ministrul Sportului, Eduard Novak, are dosar penal. A ascuns în garaj o mașină lovită în trafic

Ministrul Sportului Eduard Novak ar fi ascuns în urmă cu un an BMW-ul ministerului în garaj după ce l-ar fi avariat în trafic. Conform Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST), Novak ar fi încercat să mușamalizeze accidentul pentru a nu se afla că acesta nu avea voie să se afle la volan.Conform unor documente și verificări consultate de SNST, Eduard Novak nu avea voie să conducă autovehiculul implicat în accident deoarece acesta ar trebui să fie la volanul autovehiculelor adaptate handicapului său.

Ministrul Novak Carol-Eduard nu deține un permis de conducere special și conduce ilegal, deși ar trebui să conducă numai autovehicule adaptate condiției sale, fiind încadrat în grad grav de handicap. Orice conducător auto știe că nu poți conduce dacă ai proteză la piciorul drept, în astfel de cazuri mașina trebuie modificată și omologată, sunt mutate comenzile de picior la mână, iar permisul de conducere este unul special”, transmite SNST.

În urma sesizării organelor de urmărire penală a faptelor săvârșite în data de 13.06.2021 de Novak Carol-Eduard, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție Secția de urmărire penală și criminalistică a deschis dosarul penal nr.2984/P/2022, scrie ziare.com.

În prezentul dosar penal se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 din Codul penal, de încredințare a unui vehicul unei persoane fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 3 din Codul penal şi de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art.297 alin. 1 din Codul penal, mai arată sursa citată.

SNST concluzionează că ministrul Sportului conduce ilegal mașina ministerului. Totodată,autoturismul instituției nu ar fi modificat și omologat conform Ordinul MTCT nr.2132/2005 – ANEXA Nr. 9: LISTA cu modificările speciale aduse autovehiculelor în scopul conducerii de către persoanele cu handicap. De altfel, niciuna dintre mașinile pe care le conduce ministrul Sportului nu este adaptată conform legii

eduard novak

Reacția ministrului Novak

Ca urmare a reacțiilor recente din spațiul public, Cabinetul Ministrului Sportului a emis o informare de presă cu privire la acuzațiile formulate de Sindicatul Național pentru Tineret și Sport:

„Referitor la acuzațiile emise în spațiul public de Sindicatul Național Tineret și Sport, condus de Andy Nagy, apreciem că acestea reprezintă un atac discriminatoriu și extrem de discutabil, sub aspectul motivației reale, din partea conducerii acestei structuri. Aducem la cunoștință faptul că ministrul Sportului, domnul Eduard Novak, deține permis de conducere – aflat în termenul de valabilitate după ultima prelungire – pentru categoriile AM, B1 și B. Mai mult decât atât, în anul 2020, la data prelungirii dreptului de a conduce, i-a fost acordat avizul medical de specialitate și nu a fost stabilită necesitatea unui permis de conducere special. În completarea celor precizate anterior, menționăm că permisul de conducere a fost emis de autoritățile competente cu respectarea dispozițiilor O.U.G. nr. 195 din 12 decembrie 2002 (republicată) privind circulația pe drumurile publice) coroborat cu art. 3 din Normele minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul aprobate prin Ordinul nr. 1.162 din 31 august 2010 al Ministrului Sănătății. Este un atac dintr-un lung șir de astfel de încercări de discreditare a persoanelor care își doresc binele sportului românesc și care vor să construiască un cadru solid pentru înalta performanță. Totodată, transmite un mesaj profund negativ, aflat în contradicție cu valori precum toleranța și incluziunea, pe care ar trebui să le promovăm la nivel de societate. Având în vedere cele de mai sus, ministrul sportului, Eduard Novak, își rezervă dreptul de a urma procedurile legale care se impun în acest caz de atac la persoană.”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *