Ministrul Apărării din Ucraina: „Noi știm că suntem un teren de încercare…” Zelenski o ține pe a lui: „Rușii o să fugă de frică, așa au făcut la Insula Șerpilor!”

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a declarat într-un interviu pentru Pravda Ucraina că frontul ucrainean este „un teren de încercare” pentru armele occidentale și armele rușilor. El se întreabă cât vor rezista guvernele europene când vor apărea nemulțumiri ale populației vizavi de înrăutățirea situației economice ca urmare a sancțiunilor impuse Rusiei.

  • „Nu prea credeam că rușii vor bombarda atât Kievul, cât și alte orașe pașnice. Vă voi spune mai multe: când Dmitro Kuleba și cu mine am fost la o întâlnire cu președintele Biden și domnul Austin și Blinken la Varșovia în martie, am spus: ‘Stimate domnule președinte, vreau să recunosc că m-am înşelat’. Pentru că eram convins şi le-am spus tuturor că ruşii nu vor bombarda oraşele civile.
  • Din 24 februarie rușii nu formaseră grupuri în sensul deplin al artei militare. Adică, rușii au mers efectiv la atac fără a forma aceste grupuri. Ca urmare a acestui fapt, a fost posibilă recupererea regiunii Kiev, a regiunii Cernihiv și a Regiunii Sumi. Când am avansat în regiunea Cernihiv, l-am întrebat pe generalul Nikolyuk ‘Ce v-a impresionat cel mai mult ca militar?’. Și a spus că ceea ce l-a frapat cel mai mult a fost modul în care rușii și-au încălcat propriile instrucțiuni și reguli. Conform regulilor, mai întâi artileria elaborează teritoriul, apoi tancurile merg și apoi infanteria. Dar erau atât de convinși că ne vor lua cu asalt încât au lăsat artileria în urma lor și au mers pentru a captura Kievul cu tancuri și transportoare blindate de trupe. Și au purtat cu ei și o uniformă de ceremonie. Asta înseamnă că au intrat în ofensivă fără a fi pe deplin pregătiți.
  • Numărul de tunuri, tancuri, avioane, artilerie, rachete, sisteme de foc cu salvă, obuze, rușii le au de 10-15 ori mai multe decât avem noi. Nu avem capacitatea de a egala astfel de resurse, așa că luptătorii noștri trebuie să învețe – și învață deja – să economisească resurse. Schimbarea tectonică s-a produs prin faptul că Occidentul a început să ne dea arme. Cel mai mare donator de arme este Statele Unite. Pentru ei este important ca și alți parteneri să ia parte. Astăzi s-a născut o coaliție anti-Putin numită „Ramstein ”. Și aceasta nu este NATO, este cu peste 20 de țări în plus. Și fiecare face ce poate: cineva cu bani, cineva cu medicamente, cineva cu ajutor umanitar și cineva cu arme.
  • Toată lumea se temea de „a doua armată a lumii”. Dar înainte, armele occidentale nu luptau cu rușii. Existau ciocniri punctuale undeva în Irak sau Siria, dar astăzi, cele două armate regulate duc un adevărat război deschis cu utilizarea tuturor tipurilor de arme, cu excepția nucleară. Cred că este interesant și pentru lumea occidentală. Suntem, de fapt, un teren de încercare. Și în modul de luptă reală, totul este testat. Pentru NATO este deja evident că suntem scutul estic – 2.500 de kilometri – care trebuie să fie înarmat și echipat pentru a putea dormi liniștiți.
  • Ce scenariu al acestei victorii va fi văzut în capitalele lumii după o anumită perioadă, când prețul gazului va crește, vor fi probleme de taxe, procese inflaționiste și economia în țările lor? Dacă agenda lor internă îi va presa, poziția noastră ar putea slăbi. Și atunci unii politicieni vor visa să ne aducă la masa negocierilor”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că armata rusă a fost „expulzată” din regiunile nordice şi din Insula Şerpilor. „Ei simt deja că a venit timpul să fugă din Herson şi din sudul ţării”, afirmă preşedintele, adăugând că ”va veni timpul când vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea”.

Am expulzat armata rusă din regiunile nordice. Am expulzat invadatorii din Insula Şerpilor. Ei simt deja că a venit timpul să fugă din Herson şi din sudul ţării noastre în general. Va veni timpul când vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea… Şi toţi cei care pot ajuta în acest sens, ar trebui să o facă”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Acesta cere populaţiei să raporteze, în siguranţă, „informaţii importante despre inamic”.

„Dacă îi cunoaşteţi pe cei care îi ajută pe ocupanţi sau justifică agresiunea, vă rugăm să raportaţi şi acest lucru. Nu uitaţi să îi ajutaţi pe oamenii noştri din teritoriul ocupat care au rămas singuri sau fără comunicare. Vorbiţi cu ei, susţineţi-i, spuneţi-le despre lupta noastră şi despre posibilităţile de evacuare către un teritoriu liber”, a mai afirmat preşedintele.

Acesta a adăugat că Ucraina trebuie să salveze cât mai multe vieţi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.