Microsoft aduce DALL-E la noul Bing bazat pe AI: Oricine poate deveni creator de imagini spectaculoase

Luna trecută, Microsoft a introdus Bing Chat bazat pe AI, oferind o căutare îmbunătățită, răspunsuri cuprinzătoare, experiențe de chat și capacități de creare de conținut. Funcția de chat generează răspunsuri la întrebări complexe, ajută utilizatorii cu crearea de conținut și oferă o abordare mai antrenantă a divertismentului și educației.

Experiența va deveni mai orientată vizual odată cu introducerea Creatorului de imagini Bing, a poveștilor vizuale bazate pe IA și a cardurilor de cunoștințe actualizate – notează SlashGear. Bazat pe o versiune avansată a DALL OpenAI lui · Model E, Bing Image Creator permite utilizatorilor să creeze imagini descriindu-le în propriile cuvinte. Modelele de artă utilizate de AI se inspiră din piese care cuprind o gamă largă din istorie artei și a lumii, de la picturi clasice precum Mona Lisa la imagini digitale profund complicate pe care artiștii le-au creat cu programe digitale. Astfel, utilizatorii pot genera acum imagini originale care este posibil să nu fi existat anterior pe web.

DALL-E 2 poate, deci, genera imagini impresionante, pe baza unor simple descrieri text, pe baza inteligenței artificiale. Serviciul va fi însă și mai puternic după integrarea cu Bing Search: spre exemplu, la întrebările trimise Bing Chag vei primi atât răspunsuri detaliate în formă text, argumentate cu link-uri către site-urile de unde au fost citate informațiile respective, cât și imagini generate automat. Rămâne de văzut dacă nu cumva, duetul DALL-E vs ChatGPT va duce la amplificarea temerilor legate de pericolul tehnologiilor inteligență artificială, ca și instrumente pentru dezinformare și manipulare. De amintit faptul că răspunsurile ChatGPT livrează atât informații bine argumentate dar și bazate pe surse inexacte sau rău intenționate.

Pentru început, utilizatorii vor putea accesa doar modul Creative, mai puțin legat de realitate, urmând ca modurile de căutare centrate pe acuratețea imaginilor generate să fie adăugate ulterior.

Indiferent de modul selectat, utilizatorii vor putea crea imagini furnizând o simplă descriere text, specificând contextul și detaliile artistice. Microsoft Edge va primi în plus un buton dedicat pentru accesarea Bing Image Creator, devenind astfel primul web browser care integrează un generator de imagini bazat pe inteligență artificială.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *