Mașină Google Street View, implicată într-un accident în orașul Ovidiu

Mașinile Google Street View s-au întors în țara noastră, dar una dintre ele a avut parte de un accident grav. Mașina Google Street View nu ar fi acordat prioritate în localitatea Ovidiu, din Constanța și a fost izbită în plin. Accidentul a avut loc pe 23 martie, la intersecția străzii D cu strada 7, scrie site-ul de știri locale Constanța 100%. Cei care erau în zonă atunci când s-a produs incidentul spun că mașina Google Street View nu ar fi acordat prioritate și ar fi intrat în coliziune cu o altă mașină.

Maşinile Google Street View s-au întors în România începând cu jumătatea lunii martie, acestea urmând să „viziteze” peste 120 de localităţi şi drumuri adiacente, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din oraşe, şosele şi autostrăzi pe Google Maps, informează compania de tehnologie. Astfel, preluarea de imagini 360 grade Street View în România a început pe 15 martie, iar maşinile Google vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Hârşova, Curtea de Argeş, Iaşi sau Piatra Neamţ, şi până la Orşova, Cluj-Napoca, Vişeu de Sus sau Oradea. Serviciul Street View este disponibil în România începând din anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea la nivelul întregii ţări s-a realizat doi ani mai târziu, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile oraşe şi adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal sau fluviul Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2021, când au fost preluate imagini din cele mai importante oraşe din România şi zonele adiacente acestora, precum şi şosele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View”, se arată în comunicatul Google România.

În prezent, serviciul StreetView este disponibil în mai mult de 220 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica. Totodată, serviciul este disponibil în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *