Mâncarea ultra-procesată: Crește riscul de atac de cord și AVC

mancare carne procesata gospodina

Un studiu realizat de Universitatea Harvard arată că cele mai periculoase alimente sunt carnea procesată, precum mezeluri, bacon sau cârnați, și băuturile dulci, consumul acestora mărind riscul de boli cardiovasculare. În același timp, studiul a observat că pâinea integrală și iaurtul reduc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral (AVC), conform The Sun. Autorul studiului, Kenny Mendoza, de la Școala de Sănătate Publică din Universitatea Harvard, a declarat: „Acest studiu sugerează un rol negativ al consumului de alimente ultra-procesate în riscul de boli cardiovasculare, boală coronariană și AVC. Concret, descoperirile noastre sugerează că băuturile răcoritoare și carnea procesată ar trebui evitate, având în vedere asocierea lor constantă cu aceste afecțiuni”.

Studiul se bazează pe date colectate de la 207.000 de asistente și alți profesioniști din domeniul sănătății. Ei au întrebat participanții despre sănătatea și dietele lor la fiecare doi până la patru ani.

Pe de altă parte, cercetătorii au descoperit un efect invers în cazul iaurturilor, deserturilor pe bază de lactate și gustărilor sărate. De exemplu, cei care consumau pâine și cereale la micul dejun erau mai puțin predispuși la AVC. Acest lucru ar putea fi datorat conținutului mai mare de fibre din unele dintre aceste alimente sau faptului că acestea sunt adesea îmbogățite cu vitamine, au spus oamenii de știință.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *