Maia Sandu: „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum trebuie să rămână spre lumea liberă”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o primă reacție în contextul întreruperilor masive de curent din țară și susține că toate instituțiile statului lucrează pentru restabilirea furnizării de energie electrică. Cu această ocazie, liderul de la Chișinău a transmis un mesaj dur la adresa Rusiei, al cărei război împotriva Ucrainei „omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică”.

Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a scris președinta Republicii Moldova, miercuri, pe Facebook.

Guvernul Republicii Moldova a confirmat la rândul său că problemele au fost provocate de bombardamentele Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Întrebat ce raioane s-au deconectat, directorul Moldelectrica, Sergiu Aparatu, a spus că „toată țara”, potrivit Protv.md.

În mai multe zone din Republica Moldova, inclusiv la Chișinău, au fost raportate întreruperi de curent electric, miercuri, iar autoritățile pun situația pe seama bombardamentelor efectuate de forțele ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina, transmite Unimedia.info. Locuitorii din mai multe sectoare ale Chișinăului, dar și din diverse raioane ale țării spun că alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt inițial pentru scurtă vreme, însă ulterior s-a oprit complet, semn că ar putea fi vorba de o avarie. Despre această situație a vorbit și vicepremierul Andrei Spînu, care a precizat că Moldelectrica lucrează la remedierea problemelor.

„Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris Andrei Spînu, miercuri, pe Facebook.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *