Mai puțini bani pentru oamenii din secțiile de votare din Constanța decât cei din restul țării. Stelian Ion (USR): „Primarul și prefectul s-au văzut cu sacii în căruță și au de pregătit alianța cu PSD și AUR”

Personalul din secțiile de votare din Constanța nu au fost plătiți pe întreaga perioadă pe care au muncit-o, respectiv pe cinci zile, ci doar pentru trei zile. Este revoltă la malul mării din această privință, pentru că programul respectiv de lucru a fost identic cu cel al colegilor din țară. Supărarea a fost mare, astăzi, la sediul Primăriei Constanța de pe str. Ștefan Mihăileanu. Între timp, prefectul Silviu Coșa vorbește de finalizarea tuturor pontajelor și se va acorda și diferența de bani. Până atunci, opoziția s-a inflamat și consideră că totul pornește de la interesul personal al coaliției, respectiv comasarea alegerilor și problema financiară de după

Potrivit președintelui USR Constanța, deputatul Stelian Ion, la Constanța mai există o… caracteristică. Tot politică, respectiv faptul că primarul Verghil Chițac și prefectul Coșa, liberali, și-au „văzut sacii în căruță” și nu mai sunt interesați de astfel de probleme birocratice, cum ar fi plata oamenilor din secțiile de votare:

„După toată bătaia de joc, umilința la care sunt supuși delegații din secțiile de votare de la Constanța este departe de a se termina. Nu doar că oamenii își primesc banii cu o mare întârziere, ci și cu țârâita. De ce? Din cauza unui dezastru administrativ ce are la bază comasarea alegerilor și modul defectuos prin care responsabilii din conducerea Primăriei și a Prefecturii Constanța au gestionat întreaga situație. Decizia guvernului PSD-PNL de a comasa și de a nu aloca suficiente fonduri pentru ca scrutinul electoral să se desfășoare în condiții normale a generat un haos fără precedent la nivel național, iar orașul nostru nu face excepție. Concret, fără a intra în multe detalii tehnice, orele de pontaj au fost făcute în bătaie de joc, iar delegații de la nivelul municipiului au fost plătiți mai puțin decât cei din secțiile din județ. Sunt cazuri în care unii delegați din municipiu, deși au muncit chiar și 5 zile la foc continuu, au fost pontați doar cu 3 zile. După ce s-au revoltat pe grupurile de comunicare, oamenilor li s-a transmis că vor primi și restul de bani ce li se cuvin, însă nu se știe când! Primarul Vergil Chițac și prefectul județului au datoria să iasă public și să le ofere explicații acestor oameni de care a depins o mare parte din buna desfășurare a scrutinului. Însă, cel mai probabil, nu o vor face, pentru că ei s-au văzut cu sacii în căruță și au de pregătit terenurile pentru alianța cu PSD și AUR”, a transmis Stelian Ion.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *