Lukașenko: „Greșeala noastră a fost că nu am rezolvat problema ucraineană în 2014-15…”

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat joi că Rusia și Belarus ar fi trebuit să „rezolve problema ucraineană” în 2014-2015, când Kievul nu avea nici armată, nici pregătire pentru război, potrivit agenției de presă de stat belarusă, Belta. La o reuniune a șefilor de securitate și servicii speciale din statele membre CSI, Lukașenko a declarat că este „absolut de acord” cu Vladimir Putin că nu Rusia a început războiul din Ucraina, dar că acest război „a început cu mult înainte de 2014”.

„Am văzut tot ce s-a întâmplat, lovitura de stat “maro” care a avut loc și spre ce era condusă Ucraina. Am văzut cine era în avangardă”, a continuat el.

Potrivit lui Lukașenko, dacă războiul nu ar fi început în 2012, ar fi început oricum, dar mai târziu, cu singura diferență că ar fi început în condiții mai grele pentru Rusia și Belarus.

Totul ducea la asta. Singura noastră greșeală, cu siguranță, este că nu am rezolvat această problemă în 2014-2015, când nu era nicio armată în Ucraina, nicio pregătire militară. Am vrut să rezolvăm totul pașnic cumva. Și ei au început să creeze forțe armate capabile de luptă”, a menționat el.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *