Ludovic Orban (Forța Dreptei) explică culisele unei alianțe în PSD și PNL: „Lor le convine să aibă un vasal!”

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost președinte al PNL, susține că o alianță între PSD și PNL la alegerile din anul 2024 ar fi una „contra naturii”. Orban arată că PSD își dorește o astfel de alianță pentru că PNL le-ar conferi legitimitate și în același timp liberalii ar putea deveni un soi de vasali.

„Este o alianță contra naturii, o alianță care este bazată strict pe interesul formațiunilor politice de a rămâne la guvernare și de a-și prezerva avantajele pe care le au, fiind la guvernare, atât partidele, cât și clientela politico-economică a partidelor. Teoretic, ar trebui să nu aibă nimic în comun. Din păcate, PNL a îngropat liberalismul. În PNL nu mai există idei liberale, nu mai există principii, valori liberale. PNL-ul a devenit strict un partid care nu urmărește altceva decât să se salveze și să rămână la putere cu orice preț, chiar și cu prețul de a trăda electoratul de dreapta (…). În ceea ce privește PSD-ul, PSD-ului îi convine să aibă un vasal care să-i dea mai multă onorabilitate și care să-l ajute să se mențină la putere, mai ales că de când au preluat conducerea Guvernului, se vede că nu au nici un plan și că guvernează prin improvizații”, a spus Ludovic Orban, la RFI.

În opinia lui Ludovic Orban, „este o alianță împotriva democrației, pentru că PSD și PNL la ora actuală, în afara faptului că dețin toate pârghiile guvernamentale, că au politizat administrația, că au politizat toate instituțiile statului, conduc aproape toate consiliile județene și peste 90% dintre primăriile localităților din România. De altfel, această alianță s-a văzut clar că este un pericol împotriva democrației prin modul în care a acționat, refuzul deliberat de a organiza alegeri locale anticipate, deși legea îi obliga ca în termen de 90 de zile de la vacantarea funcției de primar să facă alegeri”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *