Ligia Deca, învestită în funcția de ministru al Educației. Iohannis: „Știu că România Educată va merge mai departe cu noi energii și susținere politică” – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=FmVFbZ8Clck

Președintele Klaus Iohannis a cerut, luni, la învestirea noului ministru al Educației, Ligia Deca, că proiectul România Educată trebuie să continue. Ligia Deca, propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației, a depus luni după-amiaza jurământul la Palatul Cotroceni.

Vă doresc mult succes și vă felicit pentru această poziție de ministru. Ne dăm seama cu toții că dacă vorbim despr educație suntem într-un moment foarte important. O naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată. Știu că România Educată va merge mai departe cu noi energii, cu susțineri din spațiul politic. Este un proiect de țară de care avem nevoie. Doamna ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, ci întregul guvern. Guvernul a declarat, prin vocea premierului Nicolae Ciucă, că va prelua legile educației, încât să fie prezentat Parlamentului un proiect elaborat”, a spus Klaus Iohannis.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a dat asigurări, luni, că va fi „un partener implicat” astfel încât copiii să aibă acces la „educaţie incluzivă de calitate”. Ea a mulţumit membrilor BPN al PNL pentru încrederea acordată prin decizia acestora de a o propune în funcţia de ministru al Educaţiei, dar şi premierului Nicolae Ciucă „pentru susţinere şi sprijin”.

„Decizia de astăzi mă onorează şi mă responsabilizează deopotrivă. PNL şi-a asumat politic din primul moment materializarea proiectului “România Educată”. Mulţumesc predecesorilor mei pentru toţi paşii deja realizaţi în construirea cadrului legislativ şi în operaţionalizarea viziunii în programe concrete, cu finanţare naţională sau europeană. Vă asigur ca veţi avea în mine un partener implicat pentru ca fiecare copil să aibă acces la educaţie incluzivă de calitate”, a scris Deca, pe Facebook.

Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni. Ligia Deca a fost propusă pentru această funcţie de Biroul Politic Naţional al PNL. Ultimul deţinător al portofoliului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a demisionat joia trecută.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 3 octombrie 2022, următoarele decrete, anunță Administrația Prezidențială. Decret prin care se eliberează doamna Ligia Deca din funcția de consilier prezidențial:

Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Ligia Deca, ministrul educației.

– Ministrul propus al Educației, Ligia Deca, interpretează încrederea primită din partea PNL „ca o misiune” în ce privește îndeplinirea proiectului „România educată”.

PNL și-a asumat proiectul și interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens. Am contribuit la realizarea proiectului și îmi doresc în continuare să duc la bun sfârșit ceea ce predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaționalizarea viziunii ”, au fost primele declarații ale Ligiei Deca.

Întrebată ce va face în privința plagiatului, având în vedere și declarațiile președintelui Iohannis, care a spus că avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, Ligia Deca a răspuns: „Vom operaționaliza România educată în literă și în spirit în conformitate cu declarațiile președintelui din această dimineață și cu toate evoluțiile legislativă din ultima vreme”.

Consilierul prezidenţial Ligia Deca a fost votată, luni, în şedinţa PNL, pentru conducerea Ministerului Educaţiei.

Ciucă, primele indicații pentru noul ministru al Educației

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni seară, că noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca, are toată susţinerea, astfel încât noile legi ale educaţiei să ajungă în Parlament până la sfârşitul acestei luni.

Noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca, va avea toată susţinerea mea şi a guvernului pentru continuarea proiectelor de investiţii în educaţie şi pentru definitivarea Proiectului ”România Educată”, astfel încât noile legi ale educaţiei să ajungă în Parlament până la sfârşitul acestei luni”, a transmis, luni seară, premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a apreciat că „experienţa solidă şi contribuţia substanţială la dezbaterile prilejuite de acest proiect vor oferi valoare adăugată reformelor necesare pentru modernizarea sistemului de învăţământ, astfel încât fiecare copil şi tânăr să aibă o şansă la educaţie”.Îi doresc mult succes doamnei ministru Ligia Deca”, a mai transmis premierul.

Ligia Deca a depus, luni seară, jurământul în calitate de ministru el Educaţiei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *