Liderii AUR din județe vor fi testați cu detectorul de minciuni

Săptămâna viitoare, AUR începe testarea cu detectorul de minciuni a liderilor organizațiilor județene, după cum anunță prim-vicepreședintele partidului, Marius Lulea.

Inițial știrea a fost dezbătută de presa locală, care i-a cerut coordonatorului județean al AUR Buzău, Valentin Roman, să comenteze zvonurile apărute pe surse în ultima perioadă. Roman nu a negat, nici infirmat această ipoteză pe care am prezentat-o în exclusivitate, precizând, printre altele, că ,,procedurile interne ale unui partid politic, dacă se fac, se fac într-un sens anume și, ulterior, toată lumea va ști ce s-a întâmplat acolo”.

Ulterior, presa a mers pe firul zvonurilor direct la sursă și anume la Marius Lulea. Acesta a confirmat informația, adăugând că testarea cu poligraful reprezintă un „test de integritate” și este necesară pentru a scădea riscul de trădare.

Mai mult, Lulea a spus că nu a întâmpinat nicio rezistență în rândul membrilor partidului: „Toți au acceptat să vină. Sperăm să vină”, a spus Lulea.

„Da. Se face test de integritate. Orice instituție serioasă îl face când e vorba de fenomene așa de complexe (…) Un județ trădat înseamnă voturi ale românilor pierdute, voturi furate (…). Informația nu este una secretă, de aceea a și ajuns la dumneavoastră. O considerăm o procedura firească în condițiile unui stat capturat în care cei care au cancerizat statul dispun de sume extraordinar de bani și funcții de dat. Suntem un partid mic dar încercăm să fie cu oameni care înțeleg misiunea. Sigur că la modul general nu se poate aplica, dar cel puțin liderii de organizații să fie oameni care lucrează pentru partid și nu pentru alții”, a adăugat Lulea.

Acesta a mai spus că decizia a fost luată de partid ca să se asigure că nu există șefi ale organizațiilor județene care „au promis funcții pentru bani, să fie infiltrați sau să trădeze în favoarea oponenților electorali”.

Este o acțiune pe care o considerăm importantă pentru alegerile care urmează”, a mai spus Lulea care a declarat că testările vor începe săptămâna viitoare, dar rezultatele nu vor fi făcute publice pentru că „nu este relevant și în interesul organizației”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *