La Constanța se acordă sprijin financiar pentru cei suferinzi de depresie. Răsăuțeanu (PSD): „Nu este un moft, e o boală cruntă, invizibilă!”

Consilierii locali municipali au aprobat în ședința din 31 ianuarie a.c. proiectul de hotărâre intitulat STOP Depresia, Împreună pentru o comunitate sănătoasă!”, inițiativă a liderului grupului social-democraților, Costin Răsăuțeanu și care presupune ajutoare financiare pentru persoanele vizate. Prin acest proiect, se acordă vouchere în valoare de 3.000 de lei, pentru ca cetățenii afectați de depresie să se poată trata.

Joi, Răsăuțeanu a amintit faptul că acest sprijin este liber la accesare:

„SPRIJINUL financiar de 3.000 de lei pentru prevenirea bolilor grave și a excluziunii sociale provocate de depresie, poate fi ACCESAT! Un alt proiect de suflet, „Stop Depresia. Împreună pentru o comunitate sănătoasă” a fost APROBAT de către consiliul local și este în vigoare! Dacă vrem să salvăm vieți și să prevenim bolile grave, asigurând astfel în viitor o comunitate sănătoasă, fericită și productivă, trebuie să sprijinim constănțenii de toate vârstele care au nevoie de suport psihoterapeutic. PSD va rămâne întotdeauna alături de oameni si de nevoile lor! Este important să acționăm urgent pentru a combate efectele dezastruoase pe care le are depresia netratată asupra stării emoţionale şi fizice, asupra familiei şi comunităţii. Ca urmare a multiplelor consecinţe asupra sănătăţii psihice şi fizice, depresia afectează nivelul de educație, productivitatea muncii şi potențialul de câștig, crescând șomajul și cheltuielile sociale. Depresia NU este un moft, este o boală cruntă, invizibilă. Ultimele studii arată o creștere îngrijorătoare a persoanelor afectate de depresie. Acest număr este în creştere, de la an la an, recentele evenimente (pandemia, războiul, inflaţia) reprezentând factori de multiplicare şi de agravare a cazurilor. Prin identificarea şi tratamentul depresiei, prin psihoterapie, combatem efectele depresiei, care sunt multiple: creşte riscul de cancer, de deces al persoanelor diagnosticate cu cancer, de suicid, de demenţă, de atac de cord; creşte dependenţa de alcool şi droguri; determină hipertensiune arterială; provoacă insomnie şi oboseală cronică; slăbeşte sistemul imunitar; determină lipsa motivaţiei, concentrării, memoriei şi speranţei etc.”, a transmis Răsăuțeanu.

Persoana beneficiară trebuie să îndeplinească următoarele condiții de acordare a sprijinului financiar:

  • să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Constanţa de cel puțin 1 an
  • să fie diagnosticată cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist
  • venitul net pe membru de familie (sau persoană singură) să fie în ultima lună sub 5.000 de lei

Cererea se depune la sediul Direcției de Asistență Socială Constanța din Str. Unirii nr. 104.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *