Justiția din Rusia: Batalionul naționalist „Azov”, recunoscut ca organizație TERORISTĂ

Curtea Supremă a Rusiei a recunoscut regimentul naționalist ucrainean „Azov” drept o organizație teroristă și a interzis activitățile sale în Federația Rusă, transmite agenția rusă de stat TASS.

Satisface cererea administrativă a Procurorului General, de a recunoaște unitatea paramilitară ucraineană “Azov” drept organizație teroristă și de a interzice activitățile acesteia pe teritoriul Federației Ruse”, a anunțat judecătorul, menționând că executarea deciziei începe imediat.

Instanța a anunțat doar partea operativă a deciziei, motivele acesteia rămân necunoscute. Decizia nu a intrat încă în vigoare și poate fi atacată la instanța de apel. Examinarea completului de judecată al procuraturii a avut loc în absența reprezentanților părții adverse. Cea mai mare parte a ședinței a avut loc cu ușile închise, transmisia pentru jurnaliști a fost pornită doar în etapa interogării martorilor. Martorii, care erau activiști pentru drepturile omului și jurnaliști ruși, au povestit instanței numeroasele fapte legate de presupuse crime comise de militanții din Azov. În instanță, aceștia au prezentat interviuri pe care le-au cules de la locuitorii din Mariupol și Volnovakha, ale căror rude ar fi fost ucise, răpite sau torturate de militanții Azov.

Membrii unei organizații recunoscute ca fiind teroriste de către o instanță sunt pasibili de răspundere penală. Creatorii și liderii sunt pedepsiți cu închisoarea pe un termen de 15-20 de ani cu o amendă de până la 1 milion de ruble, participanții obișnuiți – pe un termen de 5-10 ani cu o amendă de până la 500 de mii de ruble. Cei care au încetat în mod voluntar participarea la activitățile organizației înainte de începerea anchetei sunt scutiți de răspundere penală.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *